7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Su ambicingais planais Lietuvoje ir užsienyje Šokio teatras „Airos“ pradeda penktąjį sezoną

Rengėjų inf.
Nr. 29 (1266), 2018-09-21
Šokis Anonsai
Scena iš spektaklio „Chimeros karoliai“. M. Aleksos nuotr.
Scena iš spektaklio „Chimeros karoliai“. M. Aleksos nuotr.

Daugiau nei 30 metų paskyrusi šiuolaikiniam šokiui choreografė Aira Naginevičiūtė prieš penkerius  metus įkūrė savo teatrą, kurio trumpą istoriją ženklina Airos Naginevičiūtės keturių spektaklių repertuaras, teatro dalyvavimas atidarant prestižinius Azijos, Europos ir Afrikos festivalius, „Auksinio scenos kryžių“ nominacijos ir apdovanojimai, talentingos jaunosios kartos choreografės Agnietės Lisičkinaitės įsiliejimas į Šokio teatro „Airos“ gyvenimą.

 

Penktasis šokio teatro „Airos“ sezonas žada nemažai dovanų. Pirmiausiai, „Auksiniams scenos kryžiams“ nominuotą spektaklį „Chimeros karoliai“ pagaliau pamatys ne tik  Vilniaus, bet ir Kauno, Alytaus žiūrovai. Šiame šokio spektaklyje penkios skirtingų patirčių, amžiaus, likimų herojės, kuriamos Erikos Vizbaraitės, Godos Laurinavičiūtės, Gretos Grinevičiūtės, Sigitos Juraškaitės bei Agnietės Lisičkinaitės, eina savuoju virsmų ciklu, kiekviena išlaikydama savitą ritmą ir judesio tėkmę. Lyg karolius jos veria savo troškimus, iliuzijas ir patirtis, palieka išgyventos patirties išnarą ir augina naują odą, kaip gyvatės, kurioms egzistuoja tik viena – amžinas gyvybės cikliškumas.   

 

Rudenį žiūrovų laukia ir jaunos choreografės ir šokėjos Agnietės Lisičkinaitės šokio spektaklio „Z+” rodymai. Kritikų teigiamai įvertintas spektaklis – tai į jaunesniąją auditoriją orientuotas socialinėje medijoje apsigyvenusios Z kartos tyrimas, pasižymintis interaktyvumu ir šalta, bet efektinga ir išjudinančia estetika. Spektaklyje šoka Greta Grinevičiūtė, Sigita Juraškaitė ir Airida Gudaitė. Spektaklį bus galima išvysti Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje.

 

 Apsukus ratą Lietuvoje, šokio teatro „Airos“ vėlyvą rudenį laukia išvyka į Švediją – festivalį „IndepenDANCE”, skirtą Baltijos šalių šimtmečiui paminėti. Kartu su kolegomis iš Latvijos ir Estijos Giotenburgo mieste, „Airos“ šokio teatro komanda dalyvaus seminaruose ir dirbtuvėse bei pasirodys su spektakliu „Chimeros karoliai“.

 

„Chimeros karolius“ išvysti galėsite spalio 24 d. 19,30 val. Nacionaliniame Kauno dramose teatre, spalio 25 d. 19,00 val, Menų spaustuvėje, Vilniuje, gruodžio 13 d. 18,30 val. Alytaus miesto teatre. Alytuje planuojami improvizacijos ir šiuolaikinio šokio technikos edukaciniai seminarai, kuriuose laukiami visi, besidomintys šiuolaikiniu šokiu ir judesiu.

 

„Z+” spektaklis bus rodomas lapkričio 3 d. 18,00 val. Menų spaustuvėje Vilniuje, lapkričio 22 d. 18,00 val. Juozo Miltinio dramos teatre, Panevėžyje bei gruodžio 6 d. 19,00 val  Kaune, lofte „Gargaras”.

 

Bilietus į spektaklius galite įsigyti TIKETA kasose, teatrai.lt ir tiketa tinklalapiuose, teatrų kasose ir knygynuose VAGA. Bilietams taikomos įvairios nuolaidos.

Daugiau informacijos www.airos.lt

Žymos:
Rengėjų inf.,
Scena iš spektaklio „Chimeros karoliai“. M. Aleksos nuotr.
Scena iš spektaklio „Chimeros karoliai“. M. Aleksos nuotr.