7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Okarukas“ pristato „Dolls 2.0“ – į netikėtą nuotykį įtraukiančią ekskursiją GWK atidarymo metu

Rengėjų inf.
Nr. 19 (1256), 2018-05-11
Šokis Teatras Anonsai
„Dolls 2.0“. L. Stasiulionytės nuotr.
„Dolls 2.0“. L. Stasiulionytės nuotr.

Butō šokio teatras OKARUKAS pristato teatralizuotą ekskursiją „Gallery Weekend Kaunas“ atidarymo metu Pelėdų kalne.  Nuo vieno menininko darbų prie kito Jus lydės jaunos ir žavios gidės, puikiai nusimanančios ne tik meno istorijoje, šiuolaikiniame mene ar architektūroje bet ir meno politikos peripetijose. Tačiau gidžių tapatybės nėra visiškai aiškios ir palaipsniui įprasta ekskursija virsta siurrealistine situacija su sveika institucinės kritikos doze ir dirbtinio intelekto mokslininko netikėta atomazga.

Spektaklyje ryškios žmogaus prigimties, ypač moters vaidmens visuomenėje ir šiuolaikinio meno kontekste bei institucinės kritikos temos. Performanse nagrinėjami žmogaus būties ir žmogiškumo klausimai. Ką reiškia būti žmogumi? Kuo skiriasi ir kuo panašūs žmogus ir jo sukurtas bei  užprogramuotas dirbtinio intelekto bioandroidas? Kiek mes patys esame „užprogramuoti“, pradedant nuo mūsų tėvų, ugdymo ir edukacinių įstaigų, tiek platesne socialinio, kultūrinio, religinio ir geopolitinio konteksto prasme? Kokias nuolat besikeičiančias roles mes nevalingai vaidiname savo kasdieniniame gyvenime? 

Pagrindinis kūrinio tikslas sukurti situaciją, kurioje atsidūrę renginio svečiai būtų netikėtai įtraukti į nuotykį, kviečiantį persvarstyti visuomenės aktualijas bei žmogaus būklę šiuolaikinėje realybėje.

„Dolls 2.0“  yra vizualiųjų menų, performanso, teatro ir japonų butō šokio simbiozė paremta mokslu.

„Dolls 2.0“ kūrybinė grupė: idėjos autoriai Sakurako (choreografija) ir Phil Von (muzika), dirbtinio intelekto specialistas mokslininkas Karolis Tamošiūnas, jaunieji dramaturgai Aušra Giedraitytė ir Marius Povilas Elijas Martynenko bei „Okarukas“ atlikėjos: Aušra Giedraitytė, Milda Sutkevičiūtė, Rūta Šmergelytė, Ieva Tarejeva, Živilė Virkutytė.

Vis skirtinga „Dolls 2.0“ versija bus pristatoma tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius’18“ „Litexpo“ parodų centre ir festivalio „Kultūros naktis“ metu Mažvydo bibliotekoje.

Kviečiame registruotis: [email protected]

 

 

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
„Dolls 2.0“. L. Stasiulionytės nuotr.
„Dolls 2.0“. L. Stasiulionytės nuotr.
„Dolls 2.0“. L. Stasiulionytės nuotr.
„Dolls 2.0“. L. Stasiulionytės nuotr.