7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniuje „Nyderlandų šokio teatro 2” spektakliai

Rengėjų inf.
Nr. 24 (1218), 2017-06-16
Šokis Anonsai
„Abipusis komfortas“
„Abipusis komfortas“

Birželio 18 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje viešės viena garsiausių pasaulyje šiuolaikinio šokio trupių „Nyderlandų šokio teatras 2”. Vienu paskutinių šio sezono gastrolių sustojimu pasirinkusi Vilnių, trupė pristatys keturių skirtingų choreografų spektaklius. Vakaro programoje šokėjai atliks choreografų dueto Sol León ir Paul Lightfooto ironišką darbą „SH-BOOM!”, Edwardo Clugo charakteringą kūrinį „Abipusis komfortas“, šokio legendos Hanso van Maneno „Solo“ bei Alexanderio Ekmano tarptautiniu hitu tapusį spektaklį „Kaktusai“.

Nyderlandų šokio teatras – viena didžiausių pasaulyje šiuolaikinio šokio trupių, per metus pasirodo 115 tūkst. žiūrovų Europoje, JAV, Azijoje ir Australijoje. Nuo 1959 m., kai buvo įkurta, šios maištingos pirmaujančios šiuolaikinio šokio trupės repertuare yra daugiau kaip 600 baleto pasirodymų, kuriuos kūrė dešimtys skirtingų šokio meistrų.

NDT antrąją grupę, kurioje šoka jaunieji talentai, sudaro šokėjai iš viso pasaulio, kurie po trejų metų toliau atsiskleidžia pagrindinės trupės sudėtyje. Antroje trupėje šokėjai gauna galimybę dirbti su įvairių žinomų choreografų ir kylančių žvaigždžių kūriniais.

Vakarą Vilniuje pradės choreografų dueto, vadovaujančio NDT trupei, Sol León ir Paulo Lightfooto darbas, jungiantis humoro jausmą ir ironiją „SH-BOOM!”. Kūrybinis duetas yra sukūręs daugiau nei penkiasdešimt baleto kūrinių, laimėję prestižinius „Benois de la Danse“ ir „Herald Archangel“ apdovanojimus.

Iš Rumunijos kilęs ir šiuo metu Slovėnijos nacionaliniam teatrui „Maribor” vadovaujantis choreografas Edwardas Clugas Nyderlandų šokio teatre pastatė ryškiai charakterizuotą kūrinį „Abipusis komfortas“, kuris bus pristatytas sostinės publikai. Gausybę tarptautinių apdovanojimų pelnęs ir choreografui pelnyti pripažinimą padėjęs darbas, akcentuoja iš kūrybos proceso kylančias asmenines patirtis, atskleidžia žmogaus prieštaravimus, sukelia netikėtų gražių akimirkų ir spontaniškos ironijos.

Lietuvoje bus parodytas ir šokio legendos, choreografo Hanso van Maneno spektaklis „Solo“. Jo šokio stilius, pasižymi aiškumu ir rafinuotu paprastumu, kuris padėjo apibrėžti šiuolaikinį baletą ir Hansui van Manenui per šešiasdešimt kūrybos metų tapti viena svarbiausių figūrų tarptautinėje šokio scenoje.

„Nesu pasakojimo gerbėjas. Mano darbas yra visada sudarytas iš žmogiškųjų santykių ir remiasi žmogaus emocijomis. Tai tiesiog yra kaip aš dirbu,” – sako 120 baleto kūrinių, iš jų 62 skirtų NDT trupėms, sukūręs choreografas, kurio baleto kūriniai reikalauja rizikos, gyvybingumo ir laisvės.

Birželio 18 d. vakarą vainikuos švedų choreografo Alexanderio Ekmano tarptautiniu hitu tapęs ir ne vieną apdovanojimą pelnęs pasirodymas „Kaktusai“. Alexanderis Ekmanas kuria spektaklius NDT trupėms, dirba su Islandijos, Karališkuoju Švedijos ir Norvegijos baleto teatrais, prisideda prie tarptautinių šokio festivalių Prancūzijoje ir Graikijoje.

„Nyderlandų šokio teatro 2” vieno vakaro gastrolės Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre birželio 18 d. 18 val.

Vakaro programos trukmė 1 val. 40 min.

SH-BOOM!, Sol León & Paul Lightfoot (Nyderlandai)

Premjera 2000 m. | Trukmė 25 min.

ABIPUSIS KOMFORTAS, Edward Clug (Rumunija)

Premjera 2015 m. | Trukmėrukmė 11 min.

SOLO, Hans van Manen (Nyderlandai)

Premjera 1997 m. | Trukmė 7 min.

KAKTUSAI, Alexander Ekman (Švedija/Sweden)

Premjera/Premiere 2010 m. | Trukmė 20 min.

Vakaro programoje numatytos dvi 20 min. pertraukos (po pirmojo ir trečiojo pasirodymų).

„Abipusis komfortas“
„Abipusis komfortas“