7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pasirodė atsinaujinusi „Lietuvos scena“

 

LTS inf.
Nr. 27 (1041), 2013-07-05
Nauji leidiniai Kronika

 Lietuvos teatrams pabaigus sezoną, pasirodė jį apžvelgiantis naujausias „Lietuvos scenos“ numeris. Vienintelis Lietuvoje spausdintas teatro žurnalas, kurį nuo 2006 m. leidžia Lietuvos teatro sąjungos fondas, nuo šiol skaitytojus pasieks iš esmės atsinaujinęs. 

 
„Svarbiausia mūsų siekiamybė – dialogas. Tarp teatrą kuriančių ir jį vertinančių, tarp mąstančių bei rašančių apie teatrą ir šias mintis skaitančių. Taip pat tarp skirtingų sričių, palaikančių šiuolaikinio teatro diskursą, ir skirtingų kūrėjų. Pagaliau tarp teatro praeities ir dabarties. Stengsimės pajusti, apibrėžti ir įvardinti aktualiausias šiandieninio teatro temas, skatinti požiūrių polemiką, padėti gilinti ir plėsti teatro suvokimą“, – įžangoje rašo žurnalo vyriausioji redaktorė teatrologė Ramunė Balevičiūtė. 
 
Naujajame „Lietuvos scenos“ numeryje ne tik apskritojo stalo diskusijoje aptariamas pasibaigęs teatrų sezonas, bet ir profesionaliai, nors nevengiant kontroversijų, analizuojami bei vertinami ryškiausi jo įvykiai – Justino Marcinkevičiaus „Katedros“ pastatymas Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, Richardo Wagnerio „Lohengrinas“ Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Numerio dėmesio centre šįkart atsiduria Lietuvos teatro scenografija ir vienas talentingiausių jos kūrėjų – Gintaras Makarevičius. Teatro istorijai skirtoje rubrikoje prisimenamas legendinis „Katedros“ Aklasis smuikininkas Stepas Jukna. O rubrika „Rumoribus“ (lot. „paskalos“, „plepalai“) kviečia su ironija pažvelgti į praėjusio sezono teatrinius skandalus ir pristato šmaikščias vienareikšmiškos kritikos sulaukusių spektaklių „antireklamas“. 
 
„Lietuvos sceną“ galima įsigyti Teatro sąjungoje (Teatro g. 8, Vilnius) ir knygyne „Akademinė knyga“ (Universiteto g. 4, Vilnius).