7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kaune vokalo meistriškumo kursus veda pasaulinio garso specialistas Johnas Fisheris

KMSO inf.
Nr. 10 (1459), 2023-03-10
Muzika Anonsai
Meistriškumo kursų akimirka. Organizatorių nuotr.
Meistriškumo kursų akimirka. Organizatorių nuotr.

Kauno miesto simfoninio orkestro kvietimu kovo 6–10 dienomis Kaune vieši vienas žinomiausių pasaulyje operos vadybininkų – Johnas Fisheris. Per savo ilgametę karjerą J. Fisheris užėmė vadovaujančias pareigas garsiausiuose pasaulio teatruose – Velso nacionalinėje operoje, Amsterdamo operoje „De Nederlandse“, Milano „Teatro all a Scala“, Venecijos „Teatro la Fenice“, Niujorko Metropoliteno operoje bei „Deutsche Grammophon Gesellschaft“ Hamburge. Glaudžiai bendradarbiavo su ryškiausiais dirigentais – Claudio Abbado, Carlos Kleiber, George Solti ir James Levine, dirbo su daugeliu operos pasaulio žvaigždžių, tokių kaip Luciano Pavarotti, Jose Carreras ar Joan Sutherland. J. Fisheris šiuo metu yra visame pasaulyje paklausus vokalo pedagogas, dirigentas ir operos konsultantas. Kaune specialistas veda vokalo meistriškumo kursus, kuriuose dalyvauja būrys perspektyvių Lietuvos, Ukrainos bei Armėnijos solistų.

„Su Kauno miesto simfoniniu orkestru mes bendradarbiaujame jau ne vienerius metus, o surengti meistriškumo kursus jauniems, dar studijuojantiems, vokalistams buvo sena mūsų idėja, džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko suderinti tinkamą laiką – apie viešnagę Kaune pasakojo J. Fisheris.

„Šių kursų dalyviai yra aukšto lygio jauni profesionalai, kai kurie dar studijuojantys, bet manau daugelis jų turi galimybes ateityje tapti sėkmingais solistais. Individualiuose užsiėmimuose mes dirbame su atlikėjų repertuaru, balsu, ypatingą dėmesį skiriu tarčiai, atlikimo stiliui, charakteriui. Pagal šią programą vedu meistriškumo kursus visame pasaulyje. Po pietų turime užsiėmimus su orkestru – daugelis kursų dalyvių nėra dainavę su orkestru, todėl ši patirtis jiems labai svarbi. Matau kaip solistai jaudinasi dainuodami su orkestru, bet tai yra natūralu, mes mokomės įveikti šį jaudulį, koncentruotis į savo partijos atlikimą – tai yra mokymosi proceso dalis. Šie jaunuoliai turi puikius pagrindus, džiaugiuosi dirbdamas su jais“ – įspūdžiais dalinosi J. Fisheris.

Kovo 10-osios vakarą Johnas Fisheris kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru ir meistriškumo kursų dalyviais Kauno filharmonijos scenoje surengs specialų koncertą, kuriame publika turės galimybę susipažinti su naujais talentais bei mėgautis gražiausiomis arijomis iš visiems puikiai pažįstamų operų.

Kas: Koncertas „Gražiausių arijų vakaras“
Kur: Kauno valstybinėje filharmonijoje
Kada: 2023 m. kovo 10 d., penktadienį, 18 val.

Žymos:
KMSO inf.,
Meistriškumo kursų akimirka. Organizatorių nuotr.
Meistriškumo kursų akimirka. Organizatorių nuotr.