7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Grupė „Merope“ ir choras „Jauna muzika“ dalinasi bendru albumu „Salos“

Rengėjų inf.
Nr. 8 (1373), 2021-02-26
Muzika Anonsai
„Merope“ ir „Jauna muzika“. E. Vinzanovaitės nuotr.
„Merope“ ir „Jauna muzika“. E. Vinzanovaitės nuotr.

Iš namų keliauti po neatrastas garsines erdves šiandien kviečia grupė „Merope“. Klausytojams jie pristato jau ketvirtąjį albumą, šįkart – įrašytą kartu su ilgamečiu kūrybiniu palydovu, choru „Jauna muzika“. Melomanų namuose „Salos“ suksis vinilinės plokštelės bei kompaktinio disko pavidalu.   

 

„Su „Jauna muzika“ ir Vaclovu Augustinu bendradarbiaujame jau ne pirmą kartą, tačiau tai – pirmas kartas, kai kartu turime albumą. Mums tai – svarbus gražios draugystės įprasminimas“, – albumo svečiu ir jų kūrybine draugyste džiaugiasi „Merope“ vokalistė ir kanklininkė Indrė Jurgelevičiūtė.

 

Tarp Belgijos ir Lietuvos kuriantys muzikantai naujame darbe savas kompozicijas organiškai jungia su originaliai interpretuojamomis liaudies dainomis, tarsi ausdami šiuolaikinį garsinį audeklą.

 

Už subtilų grupės muzikos pajautimą bei jautrumą muzikantams pagyras dalina ir „Salos“ bendraautorius, choro „Jauna muzika“ meno vadovas Vaclovas Augustinas: „Merope“ muzikantai yra meditatyvinės, minimalistinės muzikos apologetai. Dirbant su „Merope“ pavyksta sukurti ypatingą atmosferą, kuomet atrodo, kad sulėtėja mintys, širdies plakimas ir judesiai, ir tu turi galimybę neskubėdamas ištarti žodį, lėtai pažvelgti į akis, ar dėmesingai išklausyti.“

 

Skaitmeninėse platformose, vinile bei CD išleistas septynių dainų salynas – ne tik dviejų muzikos kolektyvų, bet ir dviejų įrašų leidybos kompanijų, „Granvat“ bei „Stroom“, bendradarbiavimo rezultatas.

 

„Granvat“ yra mūsų leidybos kompanija, kurioje leidžiame savo įrašus. „Stroom“ – alternatyvios, underground, new wave, eksperimentinės muzikos leidybos kampanija iš Belgijos, turinti labai platų muzikos katalogą bei klausytojų bendruomenę“, – pasakoja Indrė. Įrašų kompanijos kuratorius Ziggy (DJ Nosedrip) „Meropę“ netikėtai atrado išgirdęs jų trečiąjį albumą „Naktės“.

 

Gydanti ir kone kosmologinė „Merope“ garso alchemija – tai kūrėjų Indrės Jurgelevičiūtės (balsas ir kanklės), Bert Cools (gitaros, sintezatoriai, elektronika) bei Jean-Christophe Bonnafous (bansuri) bendras darbas. Albume „Salos“ be choro „Jauna muzika“ savo garsais dalinosi ir bičiuliai muzikantai Gyða Valtýsdóttir (violončelė), Shahzad Ismaily (moog), Kjartan Sveinsson (CP80).

 

„Salos“ albumas Spotify: http://spoti.fi/3by3ULt

Merope FB: https://www.facebook.com/MeropeMusic

Choro Jauna muzika FB: https://www.facebook.com/jaunamuzika

Žymos:
Rengėjų inf.,
„Merope“ ir „Jauna muzika“. E. Vinzanovaitės nuotr.
„Merope“ ir „Jauna muzika“. E. Vinzanovaitės nuotr.