7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paliesiaus dvaras pristato kamerinius pokalbius. Giedrius Kuprevičius kalbina Vladimirą Tarasovą

Rengėjų inf.
Nr. 42 (1363), 2020-12-04
Muzika Anonsai
Vladimiras Tarasovas. A. Jakšto nuotr.
Vladimiras Tarasovas. A. Jakšto nuotr.

Pokalbio nuoroda: https://www.youtube.com/watch?v=X9YevI9ykjE&feature=youtu.be

 

Mes be galo ilgimės tos zvimbiančios tylos prieš pirmąjį koncerto garsą, „Pasagos“ salės akustikos skambesio ir gyvo bendravimo su jumis, klausytojai, bei atlikėjais. Tad turime staigmeną! Vietoje kamerinių koncertų kviečiame nerti į kamerinius pokalbius su maestro Giedriumi Kuprevičiumi, gebančiu prasmingus pokalbius ir gerą nuotaiką paversti muzika. Šįkart kompozitoriaus kalbinama – įspūdinga džiazo žvaigždė Vladimiras Tarasovas.

 

Giedrius Kuprevičius – itin įvairiapusė asmenybė, kompozitorius, pedagogas, eseistas ir polemistas, kurio didžioji gyvenimo ir veiklos dalis yra susijusi su Kaunu. Kūrybinėje kompozitoriaus biografijoje yra buvę nemažai įdomių posūkių: 1980–1987 m. – kompozitorius įkūrė Kauno muzikinio teatro elektroninės muzikos grupę „Argo“, nuo 1957 m. nuolat skambina Kauno karilionu, o 1998 m. paskirtas vyriausiuoju Kauno miesto varpininku. Kompozitorius yra sukūręs vieną populiariausių Lietuvoje miuziklų „Ugnies medžioklė su varovais“ (1975), o šio miuziklo daina „Kregždutės“ yra viena populiariausių Lietuvoje. Kompozitorius nuolat rašo muziką ir tradiciniais žanrais: operas, simfonijas, kamerinius kūrinius, oratorijas ir vokalinius ciklus. Ši Giedriaus Kuprevičiaus muzika – saikingai moderni, daugelyje kūrinių pastebimas improvizacinio prado dominavimas bei ryškios sąsajos su literatūra ar vaizduojamuoju menu. Kompozitorius taip pat komponuoja muziką dramos spektakliams ir kino filmams.

 

Vladimiras Tarasovas – išradingas perkusininkas, kompozitorius bei vizualiojo meno kūrėjas. Jis valdo daugybę muzikos stilių, tačiau pagrindiniai jo interesai – laisvasis džiazas ir improvizacinė muzika. Meistriško perkusininko paliesti instrumentai suskamba kaip orkestras, jis priverčia skambėti ir netikėtus objektus. Drauge su GTČ trio V. Tarasovas klojo pamatus Lietuvos džiazo mokyklai, muzikavo su pasaulio improvizacinės muzikos žymūnais, vienas pirmųjų Europoje pradėjo groti solines mušamųjų instrumentų programas. Jis – menininkas konceptualistas, aktyviai dalyvaujantis plataus diapazono kūrybiniame gyvenime: komponuoja teatrui ir kinui, kuria vizualiojo meno bei tarpžanrinius projektus, rengia performansus, instaliacijas, bendradarbiauja su įvairių meno šakų kūrėjais – literatais, dailininkais, šokio ir plastikos meistrais.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Vladimiras Tarasovas. A. Jakšto nuotr.
Vladimiras Tarasovas. A. Jakšto nuotr.
Giedrius Kuprevičius. LVSO nuotr.
Giedrius Kuprevičius. LVSO nuotr.