7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pianistės Onutės Gražinytės rečitalis „Muzikos galerijoje“

Rengėjų inf.
Nr. 10 (1289), 2019-03-08
Muzika Anonsai
Onutė Gražinytė. Organizatorių nuotr.
Onutė Gražinytė. Organizatorių nuotr.

Jaunosios kartos pianistei Onutei Gražinytei veriasi pasaulio scenos, tačiau ji visada labai noriai grįžta į gimtinę koncertuoti, susitikti su artimiaisiais. Solidžios, bet žaismingos ir ausį pamaloninančios solinio rečitalio programos „Pavasariniai skambesiai“ bus galima pasiklausyti kovo 12 d. Klaipėdos koncertų salėje ir kovo 15 d. Sostinėje, Vilniaus „Muzikos galerijoje“, Antakalnio g. 17.

 

„Išvažiavusi studijuoti į Vokietiją pajutau, kaip pasiilgstu namų ir kokią visgi įtaką Tėvynė turi man, jaunam, besiformuojančiam ir ieškančiam žmogui. Į Lietuvą grįžti yra svarbu, noriu parvežti tai, kas geriausia ir gražiausia, su tautiečiais pasidalinti įtaigia ir emocionaliai jaudinančia muzika. Tai tampa savotišku būdu atsidėkoti už tai, ką čia gaunu, kuo čia esu nuolat apdovanojama“, – pasakoja pianistė.

 

„Šį kartą mano programa „Pavasariniai skambesiai“ yra aiškios 2 dalių formos. Pirmojoje dalyje skambės Frédéricas Chopinas ir Wolfgangas Amadeusas Mozartas. Genijus Mozartas savo palikimu darė didelę įtaką Chopinui ir jo kūrybai. Europoje opera bei šio žanro kūrinių daug rašęs Mozartas buvo populiarūs. Lenkų kompozitorius operos rašyti nenorėjo, bet, įkvėptas austrų genijaus, bandė rasti būdų priversti fortepijoną dainuoti. Tai suformavo savitą ir lengvai atpažįstamą Chopino stilių.

 

Antrojoje dalyje bendraus Ludwigas van Beethovenas ir Piotras Čaikovskis. Beethovenas Čaikovskiui vėlgi buvo įkvėpimo šaltinis. Pastarasis gerbė jo temų paprastumą, bet apibūdino kompozitorių kaip gigantą. Tačiau Čaikovskis dienoraščiuose neretai rašė, kad būtent klausantis šio giganto muzikos jį apimdavo didelis liūdesys, nes jautė, kad tokio tobulumo ir tokios meistrystės jis niekada nepasieks.“

 

Bilietus platina Bilietai.lt arba galima įsigyti renginio dieną vietoje.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Onutė Gražinytė. Organizatorių nuotr.
Onutė Gražinytė. Organizatorių nuotr.