7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vargonų ir valtornos koncertas Šv. Jonų bažnyčioje

Rengėjų inf.
Nr. 24 (1261), 2018-06-15
Muzika Anonsai
Gediminas Kvikys
Gediminas Kvikys

Birželio 16 d. 18 val. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje vyks vargonininko Gedimino Kviklio ir valtornisto Mindaugo Gecevičiaus koncertas. Atlikėjai dedikuoja koncertą Baltijos valstybių šimtmečio jubiliejui, jie atliks lietuvių, latvių ir estų kompozitorių kūrinius.

 

Programoje skambės G.Ph. Telemanno Adagio ir Presto valtornai ir vargonams, Č. Sasnausko Introdukciją ir dvitemę fugą c-moll vargonams, M. Jansono „Muziką valtornai ir vargonams“ (Andante ir Allegro), B. Gorbulskio „Miško dainą“ valtornai ir vargonams, E. Arro Trys pjeses iš ,,Estų liaudies melodijos“ vargonams, S. Rachmaninovo „Vokalizą“ valtornai ir vargonams, M. Zarinio „Variacijas B-A-C-H tema“ vargonams ir O. Ravanello „Meditaciją“ valtornai ir vargonams (skiriama popiežiaus Pranciškaus vizitui Lietuvoje).

 

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą videoekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: http://www.organduo.lt/lt

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Gediminas Kvikys
Gediminas Kvikys