7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Holivudo apdovanojimai lietuviams

 

Nr. 40 (1054), 2013-11-01
Muzika Anonsai
Julija Okrusko
Julija Okrusko
Šių metų prestižiniuose „2013 Hollywood Music in Media Awards“ gretose net du lietuviai: kompozitorius ir pianistas Karolis Biveinis (klasikinės muzikos kategorijoje), bei smuikininkė ir kompozitorė Julia Okruško (klasikinės, new age ir instrumentinės muzikos kategorijose).
 
Apdovanojimų įteikimo ceremonija vyks lapkričio 21 dieną Fonda Theatre, pačiame „Walk of Fame“ Holivude, Kalifornijoje. „Hollywood Music in Media Awards“ kasmet teikia apdovanojimus už muziką ilgametražiams filmams, televizijos serialams, reklamai, video žaidimams bei įvairiems muzikos stiliams, susijusiems su vizualine media ir suskirstytiems į atskiras kategorijas tokias kaip rock, pop, klasikinė muzika, jazz ir t.t.
 
Minėtieji lietuvių kompozitorių vardai šiais metais matysis šalia garsenybių tokių kaip Michaelis Giaccino (pelnęs Oskarą už muziką filmui „Up“, taip pat garsaus serialo „Lost“ muzikos autorius – šiais metais nominuotas už Star Trek Into Darkness), Bear McCreary (nominuotas už muziką „The Walking Dead“ serialui), Dave‘as Porteris (už muziką „Breaking Bad“), Stevenas Price‘as (už „Gravity“), bei kitų.
 
Iš praeitų apdovanojimų vertėtų paminėti tokius kompozitorius kaip Johną Williamsą (legendinių filmų „Star Wars“, „Superman“, „Indiana Jones“ ir t.t. muzikos autorius), Hansą Zimmerį („Gladiator“, „Pirates of the Caribbean“), Howardą Shore‘ą („Lord of the Rings“), Alexandre Desplatą, Thomasą Newmaną, ir t.t.
Kompozitorius ir pianistas K. Biveinis kuria ir atlieka klasikinę muziką, orientuotą tiek į kiną, tiek į koncertų lankytojus, mėgstančius šio stiliaus kūrinius. „Muzika man visada buvo labai vizuali. Randu daug įkvėpimo matydamas tam tikrą vaizdą – tiek vaizdo įrašą, tiek nuotraukas. Nors kartais būna priešingai. Pradedi kurti muziką, o kartu su ja „kuriasi“ ir vaizdiniai“, – DELFI portalui pasakojo K. Biveinis.
Kompozitorius Karolis Biveinis „2013 Hollywood Music in Media Awards” apdovanojimuose nominuotas už kompoziciją „Nona”, kuri yra pirmoje oficialioje kompaktinėje plokštelėje „Sounding Images“, išleistoje kartu su kolega violončelistu Luisu Caballero. Smuikininkė J. Okruško nominuota už kompoziciją iš savo kompaktinio disko „Legends“. Apdovanotieji autoriai kviečia apsilankyti jų internto svetanėse: Karolis Biveinis - http://www.audiografik.net,  (muzika - http://karolisbiveinis.bandcamp.com/), Julia Okrusko - http://www.okrusko.com

 

Žymos:
Julija Okrusko
Julija Okrusko
Karolis Biveinis
Karolis Biveinis