7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Restauratoriaus veiklai skirtas leidinys – „Atgimusios spalvos“

Rengėjų inf.
Nr. 3 (1368), 2021-01-22
Kultūra Anonsai
Vilniaus Šv. Stepono bažnyčia
Vilniaus Šv. Stepono bažnyčia

Pirmą kartą Lietuvoje išleistas vieno restauratoriaus veiklai skirtas leidinys, tai – „Atgimusios spalvos“, architektės-restauratorės Neringos Šarkauskaitės-Šimkuvienės darbų katalogas. „Atgimusios spalvos“ 218 puslapių leidinys, kuriame pristatoma apie pustrečio šimto Lietuvos kultūros paveldo objektų. Katalogas gausiai iliustruotas atliktų darbų nuotraukomis, projektų brėžiniais ir sienų tapybos retrospekcijomis.

Leidinyje atspindėtos pagrindinės architektės-restauratorės veiklos sritys: interjerų polichromijos tyrimai, interjerų polichromijos restauravimo projektų rengimas, sienų tapybos restauravimas, fasadų tyrimai ir fasadų dažymo projektai, istorinių interjerų atkūrimas, restauravimo ir atkūrimo darbų autorinė priežiūra. Pagrindiniai objektai – Lietuvos bažnyčios, dvarai, miesto rūmai, visuomeniniai ir gyvenamieji pastatai.

Neringa Šarkauskaitė-Šimkuvienė yra gerai žinoma Lietuvos architektė-restauratorė, dailės nekilnojamojo kultūros paveldo ekspertė ir aukščiausios kategorijos sienų tapybos restauratorė. Pradėjusi dirbti Vilniaus paminklų konservavimo instituto Polichromijos skyriuje, tyrinėjo sienų tapybą, istorinių interjerų dekorą, rengė restauravimo projektus, mokėsi sienų tapybos restauravimo ir ilgainiui tapo aukščiausios kategorijos sienų tapybos restauratore. Nuo 1992 m. dirba savo įsteigtoje kompanijoje. Lietuvos restauratorių sąjungos ir ICOMOS narė, yra apdovanota Lietuvos restauratorių sąjungos ir Kultūros paveldo departamento diplomais ir padėkos raštais.

Katalogo leidėjas – projektavimo ir restauravimo firma „Ornamentus“, sudarytojai Vilius Šimkus ir Titas Krutulys, dizaineris Liudas Parulskis, projektą parėmė Lietuvos kultūros taryba. Leidinio tiražas 300 egzempliorių, jis bus platinamas nemokamai ir prieinamas visose apskričių bei Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

 

Daugiau informacijos telefonais: +370 618 121 07 ir +370 687 455 59

 

Leidėjų vardu - Vilius Šimkus

Žymos:
Rengėjų inf.,
Vilniaus Šv. Stepono bažnyčia
Vilniaus Šv. Stepono bažnyčia
Vilniaus universiteto pastatų kompleksas. Istorijos fakultetas
Vilniaus universiteto pastatų kompleksas. Istorijos fakultetas
Lenkijos respublikos ambasada
Lenkijos respublikos ambasada