7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarpdisciplininio meno projektas „Imagination“

Rengėjų inf.
Nr. 18 (1339), 2020-05-08
Kultūra Anonsai

Išlaisvinkite savo vaizduotę tapybos ir muzikinių kūrinių ciklo, skirto fortepijonui, tandemo projekte „Imagination“. Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai sutelkė jėgas bendram tikslui – suteikti galimybę kiekvienam pajusti kokie esame unikalūs  ir skirtingi. Išskirtiniame tarpdisciplininio meno projekte virtualioje erdvėje, skambės kompozitorės Liepos Užusenytės kompozicija fortepijonui, kurios įkvėpti projekto bendražygiai dailininkai perteikė savo vaizduotę drobėje.

 

Šio projekto idėja yra skirta muzikinio kūrinio inspiruotos vaizduotės išlaisvinimui. Projektu siekiama atkreipti dėmesį į kiekvieno žmogaus savitą vaizduotę ir jos galimybes, skatinama pamiršti kasdienybę ir pasinerti į kūrybiškumo kupiną vizualios parodos pristatymą virtualioje erdvėje.

 

Tandemo projektas apjungia keturių Lietuvos aukštųjų mokyklų studentus (Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vilniaus dailės akademija, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Vilniaus Universitetas), kurių dalyvavimas projekte yra savanoriškas savęs išbandymas. Projekto kompozitorė Liepa Užusenytė yra LMTA trečio kurso kompozicijos studentė, deganti jaunatvišku maksimalizmu būti geriausia savo srityje bei moksliniame lauke.  

 

Elena Krinicynaitė – projekto operatorė – yra Vilniaus Universiteto kūrybos komunikacijų ketvirto kurso studentė. Nors mergina studijuoja su fotografija mažai susijusią specialybę, tačiau ji niekada nepamiršta savo aistros darbui su kamera, todėl dalyvauja įvairiuose projektuose, kuriuose turi galimybę užfiksuoti neužmirštamas akimirkas.

 

Projekto dailininkės Vaida Virbalaitė Šablevičienė, Ringailė Barkauskaitė, Dalia Jakubonė studijuoja magistrantūrą LMSU ir VDA jungtinėje dailės terapijos programoje. Šios menininkės visą savo gyvenimą siejo su menine, kūrybine veikla. Na, o šiuo metu jų veikla yra savianalitinio terapinio pobūdžio, kuriame meninis kūrinys yra tik pagalbinė priemonė pasąmoniniams turiniams išreikšti, čia svarbiausias yra pats kūrybinis procesas, o ne rezultatas.

 

VDA tapybos programos pirmo kurso studentai Lina Pociūtė, Rasa Pilkauskaitė, Mantas Valentukonis, Raminta Stasaitytė pradeda savo, kaip profesionalių dailininkų kelią ir nebijo išbandymų  bei eksperimentų, kurie padeda ieškoti ir pažinti savo kūrybinius sugebėjimus.

 

Muzikinio kūrinio ciklo ir dailės kūrinių tandemo vizualinis pristatymas patalpintas „Youtube“ platformoje, kurioje kiekvienas žiūrovas gali pažiūrėti įrašą, komentarų skiltyje parašyti savas įžvalgas, išgyvenimą bei pasidalinti vaizdo įrašu, kad šis pasiektų daugiau karantino metu kultūros išsiilgusių, siekiančių išlaisvinti savo mintis individų.

 

Nuoroda į vaizdo įrašą: https://www.youtube.com/watch?v=8H0yNm5d3Ng

Projekto „Imagination“ partneriai: Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vilniaus dailės akademija, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Vilniaus Universitetas. Informacinis partneris „7 meno dienos“. Projekto „Imagination“ rėmėjai: Muzikos inovacijų studijų centras, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio remgimo centras.

Žymos:
Rengėjų inf.,