7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Nauja kultūros laida „Apie ką tylite“: požiūris į (ne)paprastus dalykus

Rengėjų inf.
Nr. 12 (1333), 2020-03-27
Anonsai Kultūra
Martynas Nedzinskas ir Kornelija Anelauskaitė. G. Berentaitės nuotr.
Martynas Nedzinskas ir Kornelija Anelauskaitė. G. Berentaitės nuotr.

Kultūrinis tinklaraštis „-ANE?“ šiandien išleidžia naują kultūrinę laidą „Apie ką tylite“. Pirmasis šios laidos pašnekovas – teatro ir kino aktorius, Auksinio scenos kryžiaus laureatas, improvizacijos meistras Martynas Nedzinskas (https://www.youtube.com/watch?v=IWkbTT1pfUk).

„Projektui vis augant ir plečiantis, vedama širdies jausmo sugalvojau kurti pokalbius. Kadangi kultūrinio tinklaraščio „-ANE? pradžios atspirties taškas buvo improvizacijos teatro „Kitas kampas“ spektaklis „Nuostabūs dalykai“ (rež. Kiril Glušajev), kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Martynas Nedzinskas, abejonių, kas turėtų būti pirmas pašnekovas, nekilo. Pakviečiau Martyną susitikti, o jis mielai sutiko prisidėti prie kuriamos laidos turinio. Džiaugiuosi, kad ilgai galvoje bei širdyje nešiota, brandinta idėja ir svajonė pagaliau realizavosi. Dėkoju visai komandai, kuri savo indėliu laidą sukūrė kartu.“ – sako tinklaraščio „-ANE?“ kūrėja Kornelija Anelauskaitė.

Esminė kuriamos laidos „Apie ką tylite“ idėja – žadinti kitų smalsumą: domėtis naujais kultūriniais dalykais, atradimais. Parodyti, ne tik žmogų „kūrėją“, bet atskleisti jo, kaip asmenybės, žmogiškąją pusę, vidinį pajautimą, požiūrį į (ne)paprastus gyvenimiškus dalykus. Paklaustas, kas jam žmoguje yra įdomiausia, Martynas Nedzinskas paatvirauja: „Turbūt pažinti žmogų per tai, kaip jisai mato pasaulį. Kaip jis suvokia dalykus, gal net tuos pačius, kuriuos aš pats kažkaip kitaip matau. Vis tiek mes žmonės esame emocijų, jausmų „padarai“ ir tas yra tikrai labai įdomu: kaip žmogus priima šitą pasaulį, laiką, epochą, kurioje mes dabar gyvenam, kaip jis mėgsta linksmintis, kuom jis domisi, kaip jis tą kasdieną ištveria.“

Laidos pavadinimas kilo iš legendinio lietuvių kino filmo „Niekas nenorėjo mirti“ vieno herojaus ištartų žodžių: „Apie ką tylite, vyrai?“: „Dar seniau, išgirdusi šią frazę, pajaučiau, kad tai idealiai tinka pokalbių laidos tematikai ir duoda įkvepiantį toną pašnekesiui“. – sako Kornelija Anelauskaitė.

Kultūrinis tinklaraštis „-ANE?“ – gyvuoja apie dvejus metus, šiuo metu jį seka virš 2000 tūkstančių sekėjų. Kornelija Anelauskaitė kas savaitę dalinasi įkvepiančiomis asmenybėmis, muzikos, kino, teatro atradimais ir tuo, kuo stipriai žavisi. Taip pat didelį indėlį į vizualų tinklaraščio turinį įdeda ir dizainerė Gerda Berentaitė, kuri kiekvienam aprašomam atradimui kuria išskirtinius vizualus, atspindinčius aprašomą dalyką.

Kultūrinio tinklaraščio „-ANE?“ laida „Apie ką tylite“ lengvai pasiekiama „Youtube“ platformoje, o visi kultūriniai atradimai slypi tinklaraščio „-ANE?“ „Instagram“ paskyroje.  Prie laidos kūrimo prisideda: „Scuare“, „Soundman.lt“, „16i kava”, „Poco Postcards”.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Martynas Nedzinskas ir Kornelija Anelauskaitė. G. Berentaitės nuotr.
Martynas Nedzinskas ir Kornelija Anelauskaitė. G. Berentaitės nuotr.