7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

LRT KLASIKA atsinaujina: pristato 15 naujų autorinių laidų

Rengėjų inf.
Nr. 9 (1330), 2020-03-06
Kultūra Anonsai
Julijus Grickevičius. E. Blaževič nuotr.
Julijus Grickevičius. E. Blaževič nuotr.

Klasikinės muzikos, klasikinio gyvenimo būdo ir kultūros radijo programa LRT KLASIKA atsinaujina – klausytojų laukia net 15 naujų autorinių laidų apie kiną, madą, kultūros renginius, knygas, istoriją ir skirtingus miestus bei jų gyventojus.

 

Pasak LRT KLASIKOS vadovo Julijaus Grickevičiaus, LRT KLASIKA niekuomet nebuvo vien klasikinės muzikos stotis, jos klausytojai visuomet galėjo atrasti įvairaus turinio apie kultūrą, tačiau dabar jo girdės dar daugiau. „Dabartinio LRT KLASIKOS tinklelio sandara ir turinys yra naujas etapas šio radijo gyvenime. Jis tęsia ankstesnio tinklelio idėją, tačiau dabar čia visko bus dar daugiau. Temų, nes radijas žengia į tokias temas kaip mokslas, stilius, architektūra, kurios iki šiol buvo kiek neįprastos LRT KLASIKAI. Autorių, nes būtent unikalų autoriaus požiūrį ir analizę norisi matyti kaip kanalo išskirtinumą. Taip pat didėja muzikos įvairovė – girdėsime daugiau džiazo, world giminingos muzikos. Naujasis tinklelis man asocijuojasi su storu žurnalu, kurį leidžiame kasdien ir kuris yra skirtas mūsų klausytojo visapusiškam augimui“, – sako LRT KLASIKOS vadovas J. Grickevičius.

 

Prie LRT KLASIKOS komandos prisijungia daug žinomų vardų: Aleksandras Špilevojus, Donatas Puslys, Eugenijus Skerstonas, Mindaugas Nastaravičius, Tomas Vaiseta, Ilzė Butkutė, Laima Kreivytė, Jekaterina Lavrinec, Tomas Grunskis, Marius Eidukonis, Domantas Razauskas. Eteryje taip pat girdėsime ir pamėgtus, klausytojų pripažinimą pelniusius vedėjus: Šarūną Naką, Jolantą Kryževičienę, Giedrių Kuprevičių, Mindaugą Urbaitį, Jūratę Kučinskaitę, Aurimą Švedą, Luką Devitą, Gerūtą Griniūtę, Ievą Buinevičiūtę, Gabiją Narušytę, Marių Šinkūną ir kitus.

 

LRT KLASIKOS klausytojų laukia ne tik nauji muzikos ir turinio horizontai, bet ir atsinaujinusios pagrindinės dienos laidos, kitoks požiūris į koncertų transliacijas. Klausytojų pamėgta laida „Ryto Allegro“ nuo šiol žadins nauju laiku – nuo 7.00 val. ryto. Laida „Pakeliui su Klasika“ lydės namo su dienos naujienomis ir autoriniu žvilgsniu nuo 16.00 val. Laidoje „Klasikos koncertų salė“ atnaujintos tradicinės koncertų transliacijos iš žymiausių Lietuvos ir pasaulio koncertų salių. Išskirtinis dėmesys bus skiriamas klasikos ir džiazo koncertams Lietuvoje – jų tiesioginių transliacijų metu salėje įsikurs LRT KLASIKA studija, kurioje įspūdžiais dalinsis ką tik scenoje pasirodę kūrėjai. Koncertų įrašus komentuos muzikologai ir jų pašnekovai, ieškantys naujų būdų atrakinti klasikos kūrinius. Laida transliuojama kiekvieną darbo dieną nuo 19.00 val.

 

Naujos LRT KLASIKA laidos: „3000 priežasčių“, „Refleksijos“, „Kūrybos kontekstai“, „Matrica“, „Pilno metro“, „Profiliai“, „Pirmas sakinys“, „Kosmoso departamentas“, „Įgarsintas vaizdas“, „Kitas laikas“, „Pasaulio balsai“, atnaujinta HOMO CULTUS laidų juosta, kurioje net 4 naujos autorinės laidos: „Žmogus ir miestas“, „Europos pokalbiai“, „Iš balkono“, „Bendri vardikliai“ ir LRT KLASIKOJE jau skambėjusi laida „Istoriko teorija“.

 

Pažintį su atsinaujinusiu programų tinkleliu LRT KLASIKA kviečia pradėti šiomis naujomis laidomis:

„Refleksijos“. Ryškiausius savaitgalio renginius, premjeras, ką tik išleistas knygas ar ekrane pasirodžiusius filmus aptarsime pirmadieniais nuo 10.05 val.

„Homo cultus“. Penki skirtingi autoriai penkias dienas per savaitę kvies kartu mąstyti, kalbėti ir diskutuoti apie miestą ir jo gyventojus, apie Europos tapatybę, istoriją ir dabartį, mūsų visuomenę ir regimus pokyčius, apie asmenybę formuojančius dalykus ir pastangas keistis. Kiekvieną darbo dieną nuo 15.05 val.

„Profiliai“. Profesorius, dėstytojas Eugenijus Skerstonas trečiadieniais nuo 11.05 val. kels klausimus, susijusius su mados psichologija, elgsenos kultūra, mados mistiška galia, istorijos formavimosi kontekstais.

„Kosmoso departamentas“. Mokslas – sritis, kurioje vyksta daug įdomių ir svarbių dalykų, tik ne visada apie juos sužinome. Šios laidos misija – užtikrinti, kad tai pasiektų klausytojų ausis. Laida transliuojama penktadieniais nuo 11.05 val.

 

Radijo programos LRT KLASIKA taip pat galima klausytis portale LRT.lt ir populiariausiose tinklalaidžių platformose arba bet kuriuo patogiu metu – LRT mediatekoje.

 

Atsinaujinusi LRT KLASIKA savo klausytojus kviečia užpildyti anketą apie tai, kaip jie klauso LRT KLASIKĄ. Išsakytos mintys bus apžvelgtos specialioje balandžio mėnesį organizuojamoje diskusijoje apie LRT KLASIKĄ.

 

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Julijus Grickevičius. E. Blaževič nuotr.
Julijus Grickevičius. E. Blaževič nuotr.