7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ekranizuoti tinkamų knygų pristatymas Vilniaus knygų mugėje

Rengėjų inf.
Nr. 3 (1324), 2020-01-24
Kultūra Anonsai

„Knyga + Kinas“ – tai pirmą kartą Lietuvoje vyksiantis renginys, sujungsiantis literatūrą ir kiną. Vilniaus knygų mugėje bus pristatomi specialiai atrinkti romanai ar novelės, kurie galėtų virsti kino filmais.

 

Lietuvos leidykloms yra išsiųstas kvietimas siūlyti knygas, kurios būtų tinkamos ekranizuoti. Pretenduoti gali lietuvių autorių knygos, išleistos 2017–2019 m. ir skirtos tiek suaugusiems, tiek jaunimui bei vaikams. Iš pasiūlytų knygų komisija atrinks dešimt, kurias autoriai ar leidėjai pristatys Vilniaus knygų mugėje susirinkusiems kino prodiuseriams, režisieriams, scenaristams ir kitiems kino industrijos atstovams.

 

„Daugelis mano filmų yra nacionalinių kūrinių ekranizacijos ir aš labai vertinu tą įkvėpimą, kurį gaunu iš knygų. Norėčiau ir kitus kino kūrėjus paskatinti surasti savą literatūros kūrinį ir perkelti jį į ekran“, – sako režisierius Algimantas Puipa, kuris yra vienas iš komisijos, atrinksiančios tinkamas knygas, narys. Komisijoje taip pat yra kino prodiuserė Živilė Gallego, rašytojas ir scenaristas Alvydas Šlepikas, Lietuvos leidėjų asociacijos vykdančioji direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė.  

 

„Jau dabar turime nemažai filmų, sukurtų pagal knygas, bet norėtųsi, kad „Knyga+Kinas“ paskatintų labiau bendradarbiauti lietuvių kino režisierius, scenaristus su lietuvių rašytojais, leidyklas su kino gamybos kompanijomis ir iš to rastųsi naujų prasmingų kūrinių“, - sako renginio sumanytoja prodiuserė Živilė Gallego („Fralita Films“).

 

Romanus ir noveles „Knyga+Kinas“ konkursui leidėjai gali siūlyti iki sausio 24d. Renginys vyks Vilniaus Knygų mugės metu 2020 m.  vasario 20 d., 11–14 val. 

 

Rengėjai: VŠĮ „Fralita Films“, Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA, Lietuvos leidėjų asociacija.

 

Leidyklos registuotis gali čia:

https://docs.google.com/forms/d/1Z87ejesf7pLGX47IXxT5g79Slb4QfIbiTMoRZGVIOXw/viewform?edit_requested=true

Žymos:
Rengėjų inf.,