7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Graikų menininko paroda „Muzikos galerijoje“

Rengėjų inf.
Nr. 16 (1253), 2018-04-20
Kultūra Anonsai
Yiannis Galanopoulos
Yiannis Galanopoulos

Balandžio 20 dieną „Muzikos galerijoje“ Antakalnio Sapiegų parke atidaroma graikų menininko Yiannis Galanopoulos darbų paroda „Sumažėjimas iki absurdiškumo“.

 

Yiannis Galanopoulos – menininkas, fotografas, pastaruosius septyniolika metų atstovauja vaizduojamojo meno sričiai. Menininkas yra surengęs savo asmenines parodas ir dalyvavęs menininkų grupėse rengiant parodas Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Japonijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Jo darbai puošia viešąsias erdves ir asmenines kolekcijas. Atėnų Technologijų institute menininkas įgijo Dailės bakalauro laipsnį fotografijos ir audiovizualiujų menų srityse. Dailės magistro laipsnį įgijo Senajame Dominionų universitete, o Norfolko valstybiniame universitete Vaizduojamojo meno dailės magistro laipsnį. Yannis Galanopoulos yra kandidatas mokslo daktaro laipsniui Australijos Melburno Karališkajame technologijų institute.

 

Šiuo metu menininkas dėsto Jungtinių Arabų Emyratų universitete, yra meno projektų koordinatorius. Yiannis Galanopoulos nuolatos ieško naujovių, dalyvauja mokslinėje veikloje, organizuoja parodas, dalijasi patirtimi.

 

„Fotografija – tai niekada nesibaigiantis kūrybinis procesas, proto žaidimas, kuriame svarbiausia inovacijos ir lankstumas, tai savirealizacija, laisvės išraiška, kur svarbiausia ne kontekstas ar sėkmė, o procesas.“ (Yiannis Galanopoulos)

 

Projekte „Sumažėjimas iki absurdiškumo“ tyrinėjamas santykis tarp vietovių ir objektų, formų, spalvų, apšvietimo. Paroda veiks iki gegužės 20 dienos.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Yiannis Galanopoulos
Yiannis Galanopoulos