7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“

Rengėjų inf.
Nr. 10 (1247), 2018-03-09
Kultūra Anonsai

Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius drauge su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka pristato valstybės jubiliejui skirtą projektą „Šimtas reikšmingiausių knygų vaikams ir Lietuvai“. Paroda paremta 2017 m. parengtu ir išleistu katalogu „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“, kuriame pristatomi įvairių kartų skaitytojų ir vaikų literatūros žinovų reikšmingiausiais pripažinti lietuvių vaikų literatūros kūriniai.

 

Parodoje eksponuojamos ne tik į katalogą patekusios knygos, bet ir su reikšmingiausiais kūriniais susijusi istorinė medžiaga, meno darbai. Eksponatai pagal kategorijas išdėstyti skirtingose bibliotekos erdvėse: pagrindinė parodos dalis eksponuojama atrijuje (V a.), Vaikų ir jaunimo literatūros departamente (I a.) galima apžiūrėti eiliuotų knygų ekspoziciją bei susipažinti su tautosakos rinkiniais ir tautosakiniais motyvais paremtais rašytojų kūriniais, o Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje (V a.) sudaryta galimybė pasiklausyti ar pasižiūrėti radijo ir televizijos spektaklių įrašų. Parodą paįvairina su eksponuojamomis knygomis susijusios užduotys skaitytojams, o kiekvieną ketvirtadienį su eksponatais išsamiau supažindinamos organizuotos moksleivių grupės.

 

Kviečiame apsilankyti – peržvelgti, prisiminti, iš naujo įvertinti svarbią kultūros ir meno sritį – literatūrą, knygas, kurios ugdė ir ugdo, formavo ir formuoja jaunas asmenybes, tapusias ir tapsiančias mūsų valstybės kūrėjais ir jos vertybių puoselėtojais. Šios knygos įkvėpė ir, tikimės, įkvėps talentingiausius kūrėjus.

 

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Informacija internete – www.lnb.lt.

Žymos:
Rengėjų inf.,