7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Sausio mėnesio renginiai Valstybiniame Vilniaus Gaono žydų muziejuje

Rengėjų inf.
Nr. 2 (1239), 2018-01-12
Kultūra Anonsai
VGŽM nuotr.
VGŽM nuotr.

Kodėl naujųjų metų nepradėjus viešnage muziejuje? Sausio mėnesį galite sudalyvauti net septyniuose edukaciniuose užsiėmimuose ir kituose renginiuose, kurie vyks muziejaus Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2, Vilnius).

 

Sausio mėn. 18 d. (ketvirtadienį) 16 val. įvyks Senjorų klubo susitikimas, kurio metu pakviesime pasivaikščioti ir susipažinti su nuolatinėmis Tolerancijos centro ekspozicijomis bei naujai atidarytu Samuelio Bako muziejumi. Senjorų klubas yra skirtas smalsiems vyresnio amžiaus vilniečiams ir miesto svečiams, norintiems plėsti akiratį ir įdomiai praleisti laisvalaikį. Prie klubo galima prisijungti bet kada – išankstinės registracijos nėra, o dalyvavimas nemokamas, tad labai laukiame tiek klubo senbuvių, tiek naujų narių. Papildomos informacijos mielai suteiks edukacinių programų vadovė Jurga Jackevičiūtė (el. p. [email protected], tel. 8 663 53322).

 

Sausio mėn. 18 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. įvyks profesoriaus Audriaus Beinoriaus paskaita „Žydai Indijos istorijoje, kultūroje ir politikoje“. Daugiau informacijos – artimiausiu metu.

 

Sausio 21 d. (sekmadienį) 12 val. įvyks šeimoms ir mažiesiems muziejaus lankytojams skirtos edukacinės programos „Sekmadieniukai“ užsiėmimas tema „Pažintis su sinagogomis“. Jo metu sužinosite, kaip vadinasi žydų maldos namai, kiek Lietuvoje buvo ir tebėra išlikusių sinagogų, kokios pagrindinės šio pastato dalys ir jų paskirtis, kuo ypatinga žydų maldos namų puošyba, kurioje sinagogos vietoje laikoma Tora, kaip ji skaitoma ir kodėl vyrai sinagogoje meldžiasi apsisiautę talitu, o galvas prisidengia kipomis. Susitikimo pabaigoje pasitelksime menines priemones, kad geriau suprastume, kaip buvo statomos sinagogos.  Tėvelius ar senelius su vaikais nuo 3 metų, norinčius dalyvauti užsiėmime, kviečiame registruotis el. paštu [email protected]. Dalyvavimo edukaciniame susitikime kaina suaugusiems – 3,00 €, vaikams, senjorams, studentams – 1,00 €.

 

Sausio 25 d. (ketvirtadienį) bendradarbiaujant su Švedijos Karalystės ambasada įvyks Tarptautinei Holokausto aukų atminimo dienai skirtas renginys – parodos „Raoulis Wallenbergas: aš neturiu kito pasirinkimo“ atidarymas ir dokumentinio filmo „Raoulio Wallenbergo karas“ peržiūra. Daugiau informacijos – artimiausiu metu.

 

Sausio 26 d. (penktadienį), Tarptautinės Holokausto aukų atminimo dienos išvakarėse, kviečiame nemokamai apžiūrėti muziejaus Holokausto ekspoziciją, įsikūrusią Pamėnkalnio g. 12, Vilniuje. Holokausto ekspozicijoje sužinosite apie žydų persekiojimą pirmosiomis Antrojo pasaulinio karo dienomis, masinį žydų naikinimą provincijoje bei žudynių vietas, žydų priverstinio darbo stovyklas Lietuvoje, dvasinį ir ginkluotą pasipriešinimą gete. Taip pat galėsite apžiūrėti geto slėptuvės – malinos – instaliaciją ir išgirsti Icchako Rudaševskio dienoraščio fragmentus. Lauksime Jūsų nuo 9 iki 16 val.

 

Sausio 28 d. (sekmadienį) 12 val. įvyks edukacinis susitikimas „Toros metų ciklas. Savaitės skaitinys“. Jo metu lektorė Natalja Cheifec supažindins su pirmosios Toros knygos trečiąja dalimi (hebr. Lech Lecha), kurioje Abraomas leidžiasi kelionėn į Kanaano žemę, sudaro sandorą su Dievu ir susilaukia sūnaus. Dalyvavimo edukaciniame susitikime kaina suaugusiems – 3,00 €, studentams, senjorams – 1,00 €.

 

Sausio 31 d. (trečiadienį) įvyks ekskursija po Samuelio Bako muziejų ir virtualus susitikimas su Vilniaus garbės piliečiu, dailininku Samueliu Baku. 17 val. apžiūrėsime lapkritį duris atvėrusį Samuelio Bako muziejų, o 17.30 val. teletiltas šį muziejų sujungs su dailininko studija Vestone, JAV. Virtualaus susitikimo su muziejaus lankytojais metu S. Bakas papasakos apie savo kūrybą, kurioje reikšmingą vietą užima jo gimtasis Vilnius, bei atsakys į susirinkusių klausimus. Ekskursija Samuelio Bako muziejuje (Naugarduko g. 10/2, Vilnius) vyks lietuvių kalba, bendravimas su dailininku – angliškai (prireikus padėsime suformuluoti klausimus anglų kalba). Įsigijus muziejaus lankymo bilietą, dalyvavimas renginyje papildomai nieko nekainuos. Jei jau lankėtės Samuelio Bako muziejuje, galite prisijungti tik prie virtualaus susitikimo. Dėl riboto vietų skaičiaus kviečiame registruotis el. paštu [email protected].

Žymos:
Rengėjų inf.,
VGŽM nuotr.
VGŽM nuotr.