7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dėl anšlago susitikimas su rašytoja Herbjorg Wassmo perkeliamas į didesnę salę

Rengėjų inf.
Nr. 33 (1227), 2017-10-13
Kultūra Anonsai
Herbjorg Wassmo. R. Aagaardo nuotr.
Herbjorg Wassmo. R. Aagaardo nuotr.

Į Vilnių atvykstanti pasaulinio garso Norvegijos rašytoja Herbjorg Wassmo sulaukė tokio Lietuvos skaitytojų susidomėjimo, kad literatūros festivalio „Vilniaus lapai“ organizatoriai pakeitė planus ir perkėlė renginį į didžiąją Nacionalinio dramos teatro salę.

 

Herbjorg Wassmo po vienuolikos metų pertraukos vėl atvyksta į Lietuvą – ji lapkričio 11 d. susitiks su gerbėjais ir literatūros mylėtojais literatūros festivalyje „Vilniaus lapai“.

 

Bilietai į susitikimą su H. Wassmo buvo išpirkti per porą mėnesių, tad festivalio organizatoriai nusprendė suteikti galimybę daug didesniam skaitytojų skaičiui susitikti su garsia rašytoja – gyvas pokalbis su Herbjorg Wassmo vyks didžiojoje Nacionalinio dramos teatro scenoje.

 

Susitikimą su H. Wassmo organizuoja antrus metus rengiamas literatūros festivalis „Vilniaus lapai“, renginys vyks lapkričio 11 d. 18.30 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Bilietus galima įsigyti internetu www.tiketa.lt arba Lietuvos nacionalinio dramos teatro bilietų kasose.

 

Herbjorg Wassmo (g. 1942) Norvegijos literatūros žvaigždė. Sakoma, kad H. Wassmo panaikino barjerą tarp elitinės ir populiariosios literatūros skaitytojų. To patvirtinimas autorės garsiosios trilogijos apie Diną pirmoji dalis „Dinos knyga“, įvardijama kaip perkamiausia 9-ojo dešimtmečio knyga.

 

Skaitytojai ypač vertina autorės poziciją kalbėti ne vien apie malonius dalykus tai veikia gydančiai, išlaisvina, suteikia viltį ir postūmį. „Norėdami išlaikyti idilę, mes viską turime slėpti po netikru paviršiumi. Kad galėtume gyventi kartu, turime tartis dėl tam tikrų dalykų, eiti į kompromisus, šnekėtis net apie baisiausias paslaptis“, yra sakiusi H. Wassmo.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Herbjorg Wassmo. R. Aagaardo nuotr.
Herbjorg Wassmo. R. Aagaardo nuotr.