7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Bitė Vilnius“ – tarptautinis jaunų menininkų susitikimas

Šv. Jono gatvės galerijoje

 

Rengėjų inf.
Nr. 20 (1034), 2013-05-17
Dailė Anonsai

 

Birželio 4 – 8 dienomis Vilniuje Šv. Jono gatvės galerijoje vyks Baltijos ir Skandinavijos šalių jaunų menininkų susitikimas „Bitė Vilnius“. Projekto tikslas – betarpiškas bendradarbiavimas ir gyva kūryba. Projektas suteikia galimybę jauniems menininkams kartu savaitę kurti Vilniuje ir pristatyti publikai savo kūrybą, kuri apima darbus tradicinėje parodinėje erdvėje (instaliacijos, video, tekstai, kūrybinės dirbtuvės) ir sukurtus gyvo pasirodymo metu. Projekto uždaviniai – atskleisti publikos požiūrį į apčiuopiamą ir neapčiuopiamą kūrybą galerijos erdvėje ir Vilniaus mieste. Susitikimo metu vyks renginiai, į kuriuos kviečiami visi norintys.
 
Birželio 5 d. (trečiadienis) 17 val. vyks parodos atidarymas. Menininkai, atvykę į Vilnių, pirmas dvi projekto dienas, kurs ir konstruos savo darbus galerijos erdvėje, Šv. Jono gatvės galerijos gotikiniuose rūsiuose. Būtent šitų kūrinių pristatymas vysk per parodos atidarymą. Tą patį vakarą taip pat projekto  dalyviai pristatys savo video ir animacijos darbus, sukurtus per pastaruosius metus.
 
Birželio 7 d. (penktadienis) 16 val. vyks „Perfomansų vakaras“. Tai laisvas renginys, kurio metu menininkai kurs, improvizuos ir skaitys savo sukurtus tekstus publikos akivaizdoje. Pasiklausyti, klausti ir dalyvauti kviečiami visi.
 
Šis projektas vyksta studentų iniciatyva ir vienija kūrybines jėgas iš penkių Baltijos ir Skandinavijos dailės akademijų:
 Vilniaus Dailės Akademiją (LT), Estijos Dailės Akademiją (ES), Suomijos Dailės Akademiją (FIN), Tromso Šiuolaikinio Meno Akademiją (NO) ir Julando Dailės Akademiją (DK). Projekto dalyviai: Sten Saarits (Estonia), Pille-Riin Jaik (Estonia), Maarit Mustonen (Finland), Søren Krag Nielsen (Denmark), Johanne Lykke Poulsen (Denmark), Julie Stavad Nielsen (Denmark), Emilia Rosenkrantz (Denmark), Anna Cecilia Leitao (Denmark), Tue Brisson Mosich (Denmark), Marija Griniuk (Lithuania/Dk), Kostas Navasaitis (Lithuania), Giedre Apyvalaitė (Lithuania), Vanda Padimanskaitė (Lithuania).
 
Parodą Šv. Jono gatvės galerijoje žiūrovai galės apžiūrėti iki birželio 8 d.
Išsamiau su projekto programa ir dalyviais galite susipažinti svetainėje: www.bitevilnius.nu
 
Kontaktinis asmuo:
Projekto koordinatorė Marija Griniuk
Enghavevej 104 st.tv., Copenhagen, Dk
Tel.+4522760615
[email protected] 
 
Šv. Jono gatvės galerija
Šv. Jono g. 11, LT-2001 Vilnius
Tel.: 8 5 2124154