7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Auros“ 30 metų jubiliejui skirta paroda

Galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27) Kaune

Rengėjų inf.
Nr. 45 (1013), 2012-12-14
Kultūra Anonsai
„Šventasis pavasaris“. 1991 m.
„Šventasis pavasaris“. 1991 m.

Gruodžio 14 d. 17 val., parodos, skirtos „Auros“ 30 metų jubiliejui, atidarymas, galerija „Meno parkas“, Rotušės a. 27, Kaunas

 

„Esame įpratę galerijose matytis statišką vaizdą. Ši paroda bus išskirtinė, tarsi teatro gyvenimo atspindys. Ji -  paremta judėjimu, vibruojanti, kaip ir šokio teatro kasdienybė“, - sakė choreografė, Kauno šokio teatro įkūrėja ir meno vadovė Birutė Letukaitė.

 

„Meno parko“ galerijos erdvę užpildys ne tik istorinė dokumentika – fotografijos ar vaizdo įrašai. Fotografiniai teatre šokusiųjų ir kūrusiųjų atvaizdai ir šiandienos „Auros“ šokėjų kūnai taps vieni kitus papildančiais elementais.

 

Teatro praeitis ir esamasis laikas parodoje skleisis netikėtais rakursais, žiūrovas čia nebus tik pasyvus stebėtojas. Menas negali gyvuoti be publikos, tad  žiūrovas bus kviečiamas tapti gyva parodos dalimi – reaguojančia, veikiančia, vertinančia.

 

Gruodžio 19 – 21 d. 18 val., „Aura“ ir nauji demonai”, gyvos muzikos ir „Auros“ šokėjų „dialogai“, galerija “Meno parkas”, Rotušės a. 27, Kaunas. Įėjimas nemokamas.

 

Šiuolaikinio šokio prigimtyje užprogramuotas polinkis į menų sintezę,  ir dėl šios priežasties   kūrybos rezultatas visuomet netikėtas, stebinantis, intriguojantis.

 

 „Aura“ jau daugelį metų leidžiasi į kūrybinius dialogus su įvairių sričių menininkais arba „kitais demonais“.  Žiūrovai ne sykį turėjo galimybę išvysti originalius „Auros“  šokėjų ir tekstilininkų, dailininkų ar naujųjų technologijų kūrėjų susitikimus.

 

Pasitelkiant įvairias kalbas ir ištrinant tradicines ribas tarp meno rūšių ir formų, šiuolaikinis šokis kuria papildomas „pridėtines vertes“.

 

„Esame atviri alternatyviems žmonėms, menininkams, reiškiniams“, - sako B.Letukaitė.  Todėl vakarų ciklas „Aura“ ir kiti demonai“ pažers netikėtų kūrybinių iškrovų, kylančių iš šiuolaikinio šokio ir tradicinio ar avangardinio džiazo, poezijos, dramos atstovų improvizacijų, gimstančių čia ir dabar.

 

 

„Šventasis pavasaris“. 1991 m.
„Šventasis pavasaris“. 1991 m.