7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Miško festivalyje - savaitės rezidencija menininkams ir kino dirbtuvės jaunimui

Nr. 25 (1432), 2022-06-24
Kultūra vaikams Kultūra Anonsai

Rugpjūčio 6-12 dienomis  Miško festivalis kviečia  įvairių krypčių menininkus, kuratorius, rašytojus ir atlikėjus į savaitės kūrybinę rezidenciją Šimonių girioje (Anykščių raj.),  o jaunus  (15-19m.) kino kūrėjus – į kino dirbtuves.  Šiemet ypatingai laukiami menininkai ir paaugliai iš Ukrainos .  Abi stovyklos įsikurs miškais apsuptoje XIX amžiaus sodyboje Inkūnuose,  per 20 kilometrų nuo artimiausio miesto ir spartaus internetinio ryšio.

Miško festivalis – tai  jau penktus metus vykstantis  bendruomeninis projektas,  skirtas ekologinei kultūrai ir sugyvenimo su gamta paieškoms;  jį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Anykščių rajono savivaldybė.   Šių metų festivalio tema:  atokvėpis. Reziduojantys menininkai pasiners  į  mišką, ilsėsis  ir drauge kurs  baigiamąjį Miško festivalio renginį rugpjūčio 12d.  Tuo tarpu kino dirbtuvių dalyviai režisuos ir filmuos  trumpus filmus.  Šalia poilsio ir kūrybos, stovyklų programoje - bendruomeniškas gyvenimas kaime, vietogarsių klausymasis, miško maudynės, meno terapija,  gamtinių buveinių pažinimo žygis ir kitos veiklos.

Stovyklų dalyviai kviečiami kūrybai  pasitelkti juos supančią aplinką  –  mišką, upę, pievas, senus sodybos ūkinius pastatus, padargus.  Netoli  Miško festivalio stovyklos  yra dar keletas senų sodybų, medinė bažnyčia, kapinės.  Miško festivalio rengėjai  pagal išgales stengsis suteikti būtinas priemones kūrybinei išraiškai ir bendram tikslui - Miško festivalio renginiui paruošti.

Baigiamasis renginys  rugpjūčio 12-ąją bus  viešas – atviras platesniam dalyvių ratui, norinčiam patirti tai, ką susibūrę  sukurs Miško festivalio rezidentai. Daugiau informacijos apie stovyklas ir nuorodas į paraiškas galima rasti Miško festivalio svetainėje:  https://miskofestivalis.lt/ .

Žymos: