7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Genas - Lietuva Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje

Rengėjų inf.
Nr. 39 (1276), 2018-11-30
Kultūra vaikams Kultūra
Agnė Daniūnaitė, Lietuva
Agnė Daniūnaitė, Lietuva

Vizualiųjų menų konkurso Genas:Lietuva atidarymas vyks gruodžio 3 d. (pirmadienį) 18 val. Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje (Vilniaus g. 39, Vilnius).

Parodoje matysite pačius nuoširdžiausius projekte dalyvavusių vaikų ir paauglių (4-16 m.) darbus, labiausiai atspindinčius projekto nuotaiką.


Taip pat galėsite pasimėgauti nuotraukose bei video užfiksuotomis projekto akimirkomis ir prisiminti vasarą. Atidarymo metu Jūsų laukia Monikos Parniauskaitės vadovaujamų šiuolaikinio šokio grupių (7-12 m. vaikų) pasirodymas bei projekto katalogo pristatymas. Vėliau paroda bus perkelta į internetinę erdvę.

Projektas GENAS: LIETUVA surengtas pažymint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 100-metį. Sumanymo pagrindu tapo pastanga atsisukti į naujųjų Lietuvos emigrantų vaikus, atkreipti jų dėmesį į savo šaknis, pažadinti jų atsiminimus ir įkvėpti kūrybai apmąstant savo santykį su prigimtine lietuvybe.


Projekto metu vykusio vizualiųjų menų konkurso nuostatos ragino kūrėjus originaliai, be štampų pažvelgti į šiuolaikinę tautiškumo problematiką gyvenant toli nuo Tėvynės ir čia likusių giminaičių, draugų…


Kvietimas dalyvauti turėjo pasiekti visas užsienio lietuvių bendruomenes visame pasaulyje. Atsiliepė vaikai iš Lenkijos, JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos, Airijos, Rusijos, Švedijos ir Prancūzijos.
Vėliau, autoritetingų profesionalų komisija atrinko darbus apdovanojimams, o jų autoriai buvo pakviesti dalyvauti kūrybinėje vasaros stovykloje Kaltanėnuose, Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre, Švenčionių rajone. Joje dalyvavo ir būrelis jaunų menininkų iš Lietuvos (Vilniaus, Akmenės, Anykščių ir kt.).


Šioje parodoje matysite pačius nuoširdžiausius projekte dalyvavusių vaikų ir paauglių (4-16 m.) darbus, labiausiai atspindinčius projekto nuotaiką. Taip pat galėsite pasimėgauti nuotraukose bei video užfiksuotas projekto akimirkas ir prisiminti vasarą.  

Projektą GENAS: LIETUVA parengė:
Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM);
Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerija (VVJMG) (vadovė Justina Gražytė);
Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokykla (vadovė Jūratė Stauskaitė);
Projekto rėmėjas: Lietuvos respublikos užsienio reikalų ministerija (URM);
Projekto vadovė: Justina Gražytė
Stovyklos vadovai: Jurga Barilaitė, Sigita Morkūnaitė, Matas Bartaška;
www.smm.lt, www.vaikugalerija.lt, www.dailesmokykla.lt

Žymos:
Rengėjų inf.,
Agnė Daniūnaitė, Lietuva
Agnė Daniūnaitė, Lietuva