7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Varšuvos kino festivalyje apdovanojimų sieks net trys lietuviški filmai

LKC inf.
Nr. 32 (1397), 2021-10-15
Kronika
 „Man viskas gerai“
„Man viskas gerai“

Lenkijoje vykstančiame 37-ajame tarptautiniame Varšuvos kino festivalyje žiūrovų laukia pažintis su lietuviško kino naujienomis. Net trys Lietuvą atstovaujantys kino darbai šiais metais varžysis konkursinėse festivalio programose ir sieks apdovanojimų.

            Pagrindinėje konkursinėje programoje tarp 15 filmų iš viso pasaulio į geriausiojo titulą pretenduos naujausias lietuvių režisieriaus Algimanto Puipos filmas „Sinefilija“. Devynias tarpusavyje susietas istorijas, kuriose susipina skirtingi herojų likimai, pasakojantis filmas Varšuvoje ne tik sieks apdovanojimo, bet ir švęs pasaulinę premjerą. Lietuvos žiūrovai šį filmą kino teatruose turėtų išvysti gruodžio mėnesį.

Antrasis režisierius Ernesto Jankausko ilgametražis filmas „Man viskas gerai“ varžysis Varšuvos kino festivalio konkursinėje programoje, skirtoje debiutiniams ir antriesiems režisierių filmams. Komiška E. Jankausko drama su fantastikos elementais premjerą Lietuvoje planuoja  kitų metų rudenį.

            Varšuvoje dėl prizo kovos ir lietuvių režisierės Saulės Bliuvaitės trumpametražis dokumentinis filmas „Limuzinas“. Filmas varžysis trumpametražių konkursinėje programoje, o pergalės atveju dar ir pelnys galimybę patekti į trumpametražių dokumentinių filmų kvalifikacinį sąrašą ,,Oskarų“ apdovanojimams. Filme pasakojama apie skirtingas žmonių kompanijas, besivažinėjančias išnuomotuose limuzinuose naktinėmis Vilniaus gatvėmis, kurie neturėdami aiškaus tikslo, išgyvena pykčio, laimės ir liūdesio akimirkas.

Šiais metais spalio 8–17 d. vykstantis tarptautinis Varšuvos kino festivalis yra vienas iš svarbiausių A klasės festivalių Europoje, drauge su Berlyno, Venecijos, Kanų, Lokarno, San Sebastiano ir kitais tarptautiniais kino festivaliais.

Žymos:
LKC inf.,
 „Man viskas gerai“
„Man viskas gerai“
„Limuzinas“
„Limuzinas“