7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras išvyksta atstovauti Lietuvai pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“ Dubajuje

LVSO inf.
Nr. 33 (1398), 2021-10-22
Kronika
Gintaras Rinkevičius. Organizatorių nuotr.
Gintaras Rinkevičius. Organizatorių nuotr.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, kartu su „Vilnius City Opera“ kolektyvu šią savaitę išvyksta į Dubajų atstovauti Lietuvai pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“.

 

„Mums didelė garbė ir išskirtinė galimybė atstovauti Lietuvai tokiame pasaulinio masto renginyje, kuriame valstybės pristato didžiausius savo pasiekimus. Džiaugiamės, kad parodoje „EXPO 2020“ klausytojams pristatysime Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro ir „Vilnius City Opera“ koncertines programas, taip pat orkestro ansamblių pasirodymus“, – prieš išvykdamas sakė orkestro vadovas Stasys Pancekauskas.

 

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kartu su „Vilnius City Opera“ savo koncertines programas surengs Lietuvos nacionalinės dienos metu, spalio 22 d. 20 val. įspūdingo dydžio Jubiliejinėje scenoje, 7 tūkstančius žiūrovų talpinančioje erdvėje.

 

„EXPO 2020“ svečiai galės išgirsti išskirtinę klasikinės muzikos programą, kurią maestro G. Rinkevičiaus diriguojamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras atliks kartu su žymiausiais Lietuvos operos solistais Ieva Prudnikovaite, Almu Švilpa, Laimonu Pautieniumi bei jaunosios kartos operos talentais Lina Dambrauskaite, Edgaru Davidovičiumi, Kamile Bontè ir Romanu Kudriašovu. Dubajuje skambės ir Lietuvos publikai jau puikiai pažįstami bei didžiulio pasisekimo sulaukę elektroninės muzikos projektai, sukurti kartu su vienu ryškiausių elektroninės muzikos atlikėjų Marijumi Adomaičiu („Ten Walls“) – „Symphony“ ir „e-Carmen“. Visus pasirodymus režisuos Dalia Ibelhauptaitė, solistus papuoš Juozo Statkevičiaus kurti kostiumai.

 

Parodos renginiuose taip pat skambės ir du Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro ansamblių pasirodymai – Sostinės vario kvintetas, šiam renginiui paruošusio specialią programą, ir styginių kvarteto, kuris publikai pristatys Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Juozo Naujalio ir Eduardo Balsio kūrinius.

 

Pasaulinė paroda „EXPO 2020“ prasidėjo spalio 1 d. Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Jos tema – „Sujunkime pasaulį, kurkime ateitį“. Šiemet parodoje dalyvaus net 192 pasaulio valstybės, per šešis mėnesius joje tikimasi sulaukti apie 25 mln. lankytojų, apie 70 proc. jų – iš užsienio valstybių.

 

Artimiausias Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas „Kostas Smoriginas ir Tryliktoji D. Šostakovičiaus simfonija“ įvyks 2021 m. spalio 29 d., penktadienį, 19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Bilietų galite įsigyti „Tiketos“ ir „Teatrai.lt“ kasose.

Žymos:
LVSO inf.,
Gintaras Rinkevičius. Organizatorių nuotr.
Gintaras Rinkevičius. Organizatorių nuotr.