7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Venecijos kino festivalyje – du lietuviški filmai

LKC inf.
Nr. 26 (1391), 2021-09-03
Kronika
Kadras iš filmo „Piligrimai“
Kadras iš filmo „Piligrimai“

Rugsėjo 1 d. prasidedančiame Tarptautiniame Venecijos kino festivalyje bus parodyti du nauji lietuviški filmai. Lauryno Bareišos ilgametražis vaidybinis filmas „Piligrimai“ atrinktas į Venecijos festivalio paralelinę konkursinę programą „Orizzonti“ („Horizontai“). Filme pasakojama apie į Karmėlavą atvykstančius Paulių ir Indrę. Prieš ketverius metus ten buvo nužudytas Pauliaus brolis, Indrės vaikinas Matas. Paulius mėgina išsiaiškinti įvykio aplinkybes, Indrė bando jį sulaikyti nuo neapgalvotų veiksmų, tačiau pati pradeda abejoti šios kelionės prasme. Galiausiai juodu patys sau turės atsakyti, kam reikėjo čia važiuoti ir ką ši kelionė pakeitė. Filmo gamybą finansavo Lietuvos kino centras.

 

Sauliaus Baradinsko trumpametražis vaidybinis filmas „Techno, mama“ atrinktas į trumpametražių filmų konkursą „Orizzonti Short Films Competition“. Tai istorija apie smurtą artimoje aplinkoje ir paauglį, kuris nori išvykti į Berlyną, nors motina jo neišleidžia.

 

Tarptautinis Venecijos kino festivalis yra seniausias pasaulyje kino festivalis. Jis  įkurtas 1932 m. ir yra yra didesnio kultūrinio renginio – Venecijos bienalės – dalis bei  ir kartu su tarptautiniais Kanų bei Berlyno kino festivaliais vienas iš trijų svarbiausių A klasės kino festivalių pasaulyje.

 

Venecijos kino festivalis šiemet vyks rugsėjo 1–11 dienomis.

 

Žymos:
LKC inf.,
Kadras iš filmo „Piligrimai“
Kadras iš filmo „Piligrimai“
Kadras iš filmo „Techno, mama“
Kadras iš filmo „Techno, mama“