7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinėje animacinių filmų mugėje „MIFA 2021“ – Baltijos šalių animacijai skirta diskusija

LKC inf.
Nr. 24 (1389), 2021-06-18
Kronika

Birželio 14 d. prasidėjo savaitę truksiantis tarptautinis animacijos festivalis „Annecy“ ir jo metu vykstanti animacijos industrijos mugė „MIFA 2021“. Šiais metais dviem formatais – gyvai Prancūzijoje ir virtualiai internete, vykstanti animacijos kino šventė turės ir lietuviškų akcentų – Lietuvos animacijos industrijos atstovai dalyvaus diskusijoje apie Baltijos animacijos perspektyvas.

 

Svarbiausia ir vienintelė tarptautinė animacinių filmų mugė Europoje šiais metais animacijos kūrėjus suburs birželio 15-18 dienomis. Į mugę kasmet atvyksta daugiau nei 8 tūkstančių profesionalų iš viso pasaulio. Jie dalyvauja susitikimuose, ieško potencialių partnerių naujiems ir jau vykdomiems projektams, aktyviai domisi valstybės finansinės paramos schemomis, mokestinėmis lengvatomis. Mugėje taip pat vyksta konferencijos industrijai aktualiais klausimais, sėkmingų projektų pristatymai, dalinamasi patirtimi.

 

Lietuviškos animacijos patirtys bus aptartos birželio 17 d., ketvirtadienį, 16.30 (Lietuvos laiku), vyksiančioje bendroje Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos, diskusijoje „MIFA FOCUS: Baltic Animation. What‘s New?“. Diskusijoje Lietuvos, Latvijos ir Estijos animacijos profesionalai aptars Baltijos šalių animacijos aktualijas ir perspektyvas. Dalyviai apžvelgs finansavimo galimybes, Baltijos animacijos ekosistemą, dabartinę produkciją ir daug kitų svarbių temų. Lietuvai diskusijoje atstovaus Lietuvos animacijos asociacijos prezidentė Justė Michailinaitė.

 

Tarptautinis animacijos festivalis „Annecy“ yra seniausias ir vienas svarbiausių animacijos industrijos renginių ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Jo metu vykstanti tarptautinė animacinių filmų mugė (MIFA) šiemet rengiama jau 36-ąjį kartą.

 

Lietuvos animacijos pristatymą „MIFA 2021“ remia Lietuvos kino centras.

Žymos:
LKC inf.,