7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuviai „DOK Leipzig“ festivalyje sieks „Auksinio balandžio“ ir tarptautinio dėmesio

LKC inf.
Nr. 37 (1358), 2020-10-30
Kronika
Kadras iš filmo „Romano vaikystė“
Kadras iš filmo „Romano vaikystė“

Šiandien prasidedančiame 63-ajame festivalyje „DOK Leipzig“ ir vėl prisistatys Lietuvos kino kūrėjai. Festivalio metu įvyks pasaulinė naujo lietuvių filmo „Romano vaikystė“ (rež. Linas Mikuta) premjera, kino profesionalai dalyvaus industrijos programoje ir kino mugėje. Festivalis pastaraisiais metais itin sėkmingas lietuviams – pernai Audriaus Mickevičiaus ir Nerijaus Mileriaus dokumentinis filmas „Pavyzdingas elgesys“ pelnė net tris prizus, tarp kurių ir pagrindinį apdovanojimą „Auksinį balandį“, o „Doc Co-Pro Market“ programoje Giedrės Žickytės projektas „Irena“ buvo įvertintas „Current Time TV“ (JAV) įsteigtu piniginiu prizu filmo vystymui.

 

Lino Mikutos filmas „Romano vaikystė“ varžysis dėl pagrindinio festivalio prizo „Auksinio balandžio“. Poetinės dokumentikos filme rodomas aštuonerių metų Romanas, kuris Klaipėdoje gyvena socialinės rizikos šeimoje, tačiau turi du vienus svarbiausių dalykų gyvenime – visišką laisvę ir tėvų meilę. Lietuvos žiūrovai filmą „Romano vaikystė“ netrukus galės pamatyti Europos šalių kino forume „Scanorama“.


„DOK Leipzig“ vykstančiame dokumentinių filmų pristatymo renginyje „DOK Film Market“ su pardavimų agentais, festivalių atstovais bendraus trijų lietuviškų filmų komandos: Lino Mikutos filmo „Romano vaikystė“, ką tik Varšuvos kino festivalyje geriausio dokumentinio filmo apdovanojimą pelniusios Giedrės Žickytės istorijos „Šuolis“ ir pasaulinės premjeros siekiančio Gintauto Smilgos bei Ramūno Aušroto filmo „Tobulas alkis“ prodiuseriai ir platintojai.

 

Renginyje „DOK Short N’ Sweet Live Pitch“, kuriame supažindinama su šiuo metu vystomais trumpametražiais projektais, bus pristatytas režisierės Elenos Kairytės ir prodiuserės Rūtos Jekentaitės projektas „Grybų medžioklė“.

 

„DOK Leipzig“ yra seniausias ir vienas didžiausių bei svarbiausių dokumentiniam ir animaciniam kinui skirtų tarptautinių festivalių, kasmet pritraukiantis iki 50 tūkstančių  žiūrovų bei pristatantis daugiau kaip 300 naujausių dokumentinių ir animacinių filmų iš viso pasaulio.

Žymos:
LKC inf.,
Kadras iš filmo „Romano vaikystė“
Kadras iš filmo „Romano vaikystė“