7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Romo Zabarausko „Advokatas“ tęsia tarptautinę karjerą

„Naratyvo“ inf.
Nr. 20 (1341), 2020-05-22
Kronika
Eimutis Kvosčiauskas filme „Advokatas“. J. Liubinaitės nuotr.
Eimutis Kvosčiauskas filme „Advokatas“. J. Liubinaitės nuotr.

Naujas lietuviškas filmas „Advokatas“ tęsia tarptautinę karjerą. Romantinė drama apie lietuvio advokato Mariaus (Eimutis Kvoščiauskas) ir siro pabėgėlio Ali (Dogac Yildiz) draugystę sudomino užsienio šalių kino platintojus. 

 

Vienas svarbiausių kino industrijos leidinių „Screen International“ skelbia, jog pardavimų agentūra „Wide Management“ pardavė išskirtines filmo platinimo teises „Dekkoo“, „OUTtv“, „Optimale“ ir „Tongariro“ įmonėms. Šie platintojai filmą pristatys JAV, Kanados, Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Belgijos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Prancūzijos ir Lenkijos žiūrovams. „OUTtv“ papildomai įgyjo neišskirtines filmo rodymo teises Izraelio, Ispanijos, D. Britanijos, Airijos ir Švedijos teritorijoms. Susitarimai įvykdyti po sėkmingo filmo pristatymo Berlyno kino festivalio Europos kino mugėje.


„Tai, kad šie susitarimai įvyko – didelė sėkmė“, – teigia filmo „Advokatas“ režisierius ir prodiuseris Romas Zabarauskas: „Įdomu, kad dauguma šių platintojų, nepaisydami karantino, įsigijo teisę platinti mūsų filmą ne tik internetu, bet ir kino teatruose. Kad ir kuo viskas baigsis, tai rodo pasitikėjimą mūsų potencialu. Tuo labai džiaugiamės ir kviečiame pasidžiaugti kartu. Juk kiekvienas lietuviško filmo žingsnelis į priekį yra sėkmė visam Lietuvos kinui.“

 

Filmo „Advokatas“ premjera kovo mėnesį turėjo įvykti Londone, Britų kino instituto rengiamame festivalyje „BFI Flare“. Dėl koronaviruso pandemijos festivalis atšauktas. Nepaisant to, D. Britanijos kino kritikai, iš anksto peržiūrėję lietuvišką filmą, jam negailėjo puikių vertinimų.


Filmas „Advokatas“ negali keliauti po tarptautinius kino renginius. „Vienas po kito atšaukiami festivaliai, į kuriuos buvome kviečiami. Žinoma, gaila, bet dabar pasaulis turi svarbesnių problemų“, – sako Zabarauskas: „Tikiuosi, rudenį situacija bus kitokia ir galėsime Lietuvoje atšvęsti premjerą, kviesdami visus įvertinti filmą kino salėse.“

 

Lietuvos kino teatruose filmą „Advokatas“ ketinama pristatyti šių metų rugsėjį. Filmo vystymą ir gamybą parėmė Lietuvos kino centras.

Eimutis Kvosčiauskas filme „Advokatas“. J. Liubinaitės nuotr.
Eimutis Kvosčiauskas filme „Advokatas“. J. Liubinaitės nuotr.