7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniuje viešėjo aukšto rango Kinijos filmų grupės korporacijos atstovai

LKC inf.
Nr. 22 (1301), 2019-05-31
Kronika

Gegužės 22–24 d. Lietuvoje viešėjo Kinijos filmų grupės korporacijos atstovai. Tai organizacija atsakinga už tarptautines koprodukcijas su Kinijos Liaudies Respublika. Pagrindinis svečių vizito tikslas – susipažinti su Lietuvos kino paslaugų infrastruktūra, veikiančia mokesčių lengvata kino gamybai, koprodukcijos sąlygomis ir galimybėmis. Vertintos galimybės pasirašyti dvišalę sutartį dėl bendradarbiavimo kino srityje.

 

Vilniuje lankėsi Kinijos filmų grupės korporacijos pirmininkas Jiao Hongfen ir užsienio departamento direktorė Kuang Xiaolin, Kinijos filmų korpodukcijos korporacijos prezidentas Miao Xiaotian, koprodukcijos departamento vadovė Wang Tai ir tarptautinių projektų vadovė Guo Xuedan bei Nacionalinio filmų vystymo departamento direktorius Jiang Tao.

 

Kinijos kino industrijos atstovai lankėsi Kultūros ministerijoje, kur susitiko su viceministre Gintaute Žemaityte, Lietuvos kino centre. Svečiai domėjosi filmų platinimo galimybėmis ir sąlygomis Lietuvoje. Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas delegacijai pristatė centro veiklą, papasakojo apie mokestinę lengvatą kino gamybai, pasidalino  pastarųjų metų Lietuvos kino laimėjimais. Delegacija domėjosi kino teatrų veikla ir plėtra Lietuvoje. Susitikimo metu buvo aptarta ir filmų distribucija VOD.

 

Kinijos filmų grupės korporacijos atstovai taip pat susitiko su Nepriklausomų prodiuserių asociacijos vadovu Kęstučiu Drazdausku, prodiuseriais Ramūnu Škiku, Martynu Mickėnu, Vilniaus kino klasterio vadovu Romanu Matuliu ir Vilniaus kino biuro direktorė Jūrate Pazikaite.

 

Kinijos delegacijos vizitą Lietuvoje surengė Lietuvos kino centras.

Žymos:
LKC inf.,