7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Blondinės sako „šalom“: lietuviškas identitetas už Lietuvos ribų

Rengėjų inf.
Nr. 15 (1294), 2019-04-12
Kronika
Scena iš šokio spektaklio „Banana dream“. „B&B“ nuotr.
Scena iš šokio spektaklio „Banana dream“. „B&B“ nuotr.

Fikcinių personažų, gražuolių blondinių kūrėjos – Agnietė Lisičkinaitė ir Greta Grinevičiūtė, pasivadinusios patraukliu „B&B“ ženklu, ką tik grįžo iš meninės rezidencijos Jeruzalėje, kur atliko dviejų savaičių trukmės rezidenciją – „Machol Shalem“ šokio centre.

Visgi menininkės rezidavo nebe pirmą kartą. Glaudus ryšys tarp „B&B“ dueto ir Jeruzalės šokio centro direktorės Ofros Idel užsimezgė dar 2017 metų pavasarį, kuomet vadovė Naujojo Baltijos šokio festivalyje išvydo merginų pasirodymą: „Nuo tada įsimylėjau ir norėjau atvežti jas į Izraelį!“ – įspūdžiais dalinosi O. Idel.

Pastarosios rezidencijos metu, „B&B“ kūrėjos tobulino gruodžio mėnesį Lietuvos publikai pristatytą šokio spektaklį „Banana Dream“.

„Meninės rezidencijos yra be galo svarbu. Būdamos svetur, ragaudamos kitą kultūrą, turtiname savo identitetą bei meninį diskursą.“ – teigia A. Lisičkinaitė.

„Mums taip pat labai svarbu kurti lėtai, mėgaujantis ir gilinantis į spektaklio esmę, permąstant gautus žiūrovų bei šokio profesionalų pastebėjimus, todėl rezidencija svetur yra puiki vieta įsisavinti visa tai!“ – dalinosi G. Grinevičiūtė.

Į sceną grįžtantis šokio spektaklis „Banana dream“ bus pateiktas kitaip ir įgaus daugiau spalvų. O „B&B“ blondinės žiūrovus kviečia sudalyvauti loterijoje, kurioje galima laimėti porą kvietimų į balandžio 30 dienos spektaklį!

Žymos:
Rengėjų inf.,
Scena iš šokio spektaklio „Banana dream“. „B&B“ nuotr.
Scena iš šokio spektaklio „Banana dream“. „B&B“ nuotr.