7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rygoje fotografijai skiriamas mėnuo

Rengėjų inf.
Nr. 14 (1293), 2019-04-05
Kronika
Viacheslav Poliakov
Viacheslav Poliakov

Kasmetinis fotografijos festivalis „Riga Photomonth 2019“ prasidės gegužės 13 d. ir tęsis iki birželio 16 dienos. Bus pristatyta 11 parodų ir kitokių renginių: pokalbiai su menininkais, ekskursijos, filmų peržiūros. Vis dar laukiame pasiūlymų menininkų portfolio peržiūrų renginiui, kuris įvyks gegužės 16 dieną.

 

Šiemet bus pristatyti šie autoriai: Kati Kivinen iš „Kiasmos“ Helsinkyje, Berndt’as Arellas iš Stokholmo „Fotografiska“, Markéta Kinterová iš Prahos „Fotograf Gallery & Magazine & Festival“, Malcolmas Dicksonas iš Glazgo „Street Level Photoworks“, Olga Osipova iš „Bird in Flight Magazine“ ir kiti. Kaip teikti paraiškas, rasite mūsų puslapyje: http://rigasfotomenesis.lv/en/2019/portfolio-review/.

 

Šiųmetinę festivalio temą – „Valgant ananasus mėnulyje“ („Eating Pineapples on the Moon“) – įkvėpė vienos sovietmečio moksleivės esė, parašyta 1960 m. Rusijoje, kur ji įsivaizduoja idealizuotą komunizmo viziją 1981-aisiais. Paroda gimsta iš supratimo apie erą, kai jau beveik viską patyrėme ir kai daugelis į vizijas, kaip paversti pasaulį geresniu, žvelgia su skepsiu, bet taip pat supratome, kad nusivylimas politika, religija, visuomene ir kitomis tiesomis nepadėjo sukurti naujo prasmės supratimo.

 

Pagrindinė paroda veiks Latvijos okupacijos muziejuje (Museum of Occupation of Latvia), joje bus pristatyti Mathiasas Lovegreenas (Danija), Karolina Wojtas (Lenkija), Viacheslavas Poliakovas (Ukraina) ir daugelis kitų, nagrinėjančių kolektyvines utopijas. Šalia kitų atidarymo renginių bus atidarytos jaunų Latvijos fotografų parodos. Pristatysime Evą Saukāne Architektūros muziejuje ir Elīną Semane bare „Čē“, taip pat nevietinius autorius: Martiną Kollarą (Slovakija) „SSP Gallery“ erdvėje, Andreasą Meichsne Latvijos karo muziejuje ir Mariją Kapajevą (Estija, UK) Latvijos fotografijos muziejuje. Kiek vėliau festivalis pristatys ir daugiau personalinių parodų: Jari Silomaki (Suomija), Jānis Deinats (Latvija) ir Iveta Vaivode (Latvija). Daugiau informacijos rasite festivalio puslapyje.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Viacheslav Poliakov
Viacheslav Poliakov
Ksenia Yurkova
Ksenia Yurkova
Maria Kapajeva
Maria Kapajeva
Martin Kollar
Martin Kollar
Niina Vatanen
Niina Vatanen
Samantha Conlon
Samantha Conlon
Simon Menner
Simon Menner
Andreas Meichsner
Andreas Meichsner