7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Airijoje pradedamas filmuoti lietuviškas filmas

„Artbox“ inf.
Nr. 26 (1263), 2018-06-29
Kronika
Kadras iš filmo „Pilis“
Kadras iš filmo „Pilis“

Airijoje netrukus bus pradėtas filmuoti antrasis režisierės Linos Lužytės vaidybinis ilgametražis filmas „Pilis“, pasakojantis jautrią iš Lietuvos į Airiją emigravusių Monikos, jos mamos Jolantos ir močiutės istoriją. Jaunos merginos tikėjimas ir ryžtas siekti svajonės tapti dainininke pakeis visų trijų moterų gyvenimus svetimoje šalyje.

 

Jolantą filme suvaidins 2017 m. „Sidabrinę gervę“ už geriŽymėausią aktorės vaidmenį laimėjusi Gabija Jaraminaitė, močiutę – Jūratė Onaitytė, Monikos vaidmuo atiteko kine pirmuosius žingsnius žengiančiai Barborai Bareikytei.

 

„Pilis“ – pirmasis Lietuvos ir Airijos bendros gamybos filmas, jį kuria Lietuvos kompanija „Artbox“ ir Airijos kompanija „Samson Films“. Prieš pradedant filmavimą režisierė Lina Lužytė ir prodiuseriai Kęstutis Drazdauskas bei Davidas Collinsas Lietuvos ambasadoje Dubline susitiko su Airijos lietuviais. Jie pirmieji susipažino su artimiausiais filmo gamybos planais ir galės prisidėti prie jų įgyvendinimo.

 

Liepos pabaigoje filmavimas persikels į Lietuvą. Žiūrovus „Pilis“ turėtų pasiekti 2019 metais. Besidomintys filmu naujienas gali sekti jo facebook paskyroje: www.facebook.com/FilmasPilis.

Kadras iš filmo „Pilis“
Kadras iš filmo „Pilis“