7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Istorinė Palangos kino salė pradeda sezoną

Rengėjų inf.
Nr. 24 (1261), 2018-06-15
Kronika

Jau nuo birželio 14-osios žiūrėti filmų pakvies istorinė Palangos Naglio kino salė. Šiemet veiklą kino teatre vykdysiantis kino ir kultūros sklaidos tinklas ,,ArleKinas“ palangiškiams bei miesto svečiams žada išskirtinių ir pripažinimą pelniusių kūrinių programą.

 

Pirmąją veiklos dieną „ArleKinas“ rodys du šių metų filmus.  Bus pristatytas ypatingas projektas: Lietuvos valstybės 100-mečiui paminėti sukurtas, festivalio ,,Kino pavasaris“ žiūrovų favoritu pripažintas filmas „100 metų kartu“. Režisierės Editos Kabaraitės juostoje užfiksuotos herojų istorijos, jų veido raukšlėse ir akyse užrašyti pasakojimai atskleidžia, kaip Lietuvos valstybei svarbūs įvykiai paveikė žmonių likimus. Kartu – tai 15 nuoširdžių ir optimizmo kupinų pasakojimų, pakerinčiu savo paprastumu ir įkvepiančių noru gyventi.

 

Tos pačios dienos „ArleKino“ repertuare – prancūzų romantinė komedija „Dėl visko kalta meilė“. Filmas triumfavo tarptautiniame komedijų festivalyje l'Alpe d'Huez mieste ir pasklido po visą pasaulį. Šis filmas turi tai, kas mums patinka prancūzų komedijose – romantika, subtilus viliojimo menas ir… neįtikėtinai kurioziškos situacijos, kurios tiesiog persekioja pagrindinį herojų! Žinomas komedijų kūrėjas ir aktorius Franck Dubocs ištraukia iš šio žanro ir sėkmingai suklijuoja viską, kas ryšku ir kontraversiška. Moterišką grožį spinduliuojančią Florens vaidina Aleksandra Lamy. Žymi prancūzų aktorė sako, kad Franc‘as Dubosc‘as turi labai subtilų humoro jausmą ir žiūrovai turi ne tik smagiai pasijuokti, juos turi pagauti visos filme perteiktos stiprios emocijos.

 

Vėlesniame Palangos kino repertuare išvysite šių metų geriausių filmų programas. Bus parodyti pripažinti festivalių Kino pavasaris bei Scanorama filmai. Visą sezoną netrūks pasirinkimo filmų vaikams ir visai šeimai, taip pat planuojamai vasariški, lengvo žanro filmai suaugusiems, geriausių lietuviškų šių metų filmų seansai. Tikimasi kai kuriuos filmus pristatyti žiūrovams kartu su jų kūrybinėmis grupėmis ar kviestiniais kino teatro svečiais.

 

Šiemet kainos į kino filmus nesikeičia ir žadamos nuolaidos moksleiviams, senjorams, studentams bei žmonėms su negalia, kuriems bilietai kainos po 4 eurus. Įprasta bilieto kaina sieks 5 eurus, tačiau grupėms nuo 10 asmenų filmus galima žiūrėti vos po 3 eurus. Žiūrovų patogumui šį sezoną bilietus bus galima įsigyti ne tik kasoje likus valandai iki filmo pradžios, bet ir iš anksto internetu. Platesnė informacija apie bilietus bei repertuarą prieinama interneto svetainėjewww.kinoteatrasnaglis.lt

 

Filmo „100 metų kartu“ anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=l37CCoIQcgQ&t=3s

Atsiliepimai apie filmą „100 metų kartu“: https://www.youtube.com/watch?v=jp9JZxbNiEo

 

SAVAITGALIO „ARLEKINO“ (VYTAUTO G. 82, PALANGA) REPERTUARAS:

Ketvirtadienis, 14 d.
18:00 100 metų kartu / dokumentika, N-7, Lietuva
19:30 Dėl visko kalta meilė / romantinė komedija, N-13, Prancūzija

Penktadienis, 15 d.
16:00 Dvi uodegos / animacija, V
17:50 Sengirė / dokumentika, V, Lietuva
19:45 Paskutinė S##### / drama, trileris, kriminalinis, N-16, JAV

Šeštadienis, 16 d.
14:00 Mažylio Nikolia atostogos / šeimai, nuotykių, V,  įgarsinta liet.
16:10 100 metų kartu / dokumentika, N7, Lietuva
17:45 Dėl visko kalta meilė / romantinė komedija, N-13, Prancūzija
20:00 Pagonių žiedas / istorinis, nuotykiu, N-13, Latvija, Lietuva

Sekmadienis, 17 d.
14:00 Dvi uodegos / animacija
15:45 Žemė. Viena nuostabi diena / dokumentika, V, įgarsinta liet.
17:50 Dėl visko kalta meilė / romantinė komedija, N-13, Prancūzija
20:00 Paskutinė S##### / drama, trileris, kriminalinis, N-16, JAV

Žymos:
Rengėjų inf.,