7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vaikams dovanos nepamirštamą savaitgalį prie jūros

Rengėjų inf.
Nr. 22 (1259), 2018-06-01
Kronika Kultūra vaikams

Birželio 8-10 dienomis vyksiantis festivalis „Sveika, Neringa!“ keturiasdešimčiai „SOS Vaikų kaimo“ globojamų šeimų vaikams bus tikrai ypatingas. „Lietuvos geležinkeliai“ dovanos jiems nemokamą kelionę bei įspūdžių pilną savaitgalį Nidoje.

„Tikimės, kad šis savaitgalis vaikams bus nepamirštamas: nuo sportinių rungčių, batutų parko, bėgimo su populiariaja „Kake Make“ iki Delfinariumo, Lietuvos jūrų muziejaus bei populiariausių Lietuvos atlikėjų koncertų. Scenoje pasirodys vaikams ir suaugusiems puikiai pažįstami Beatrich, Leon Somov, „Daddy Was a Milkman“ ir „Lemon Joy“. Festivalis nemokamas kiekvienam, norinčiam vasarą pradėti aktyviai, todėl tikimės sulaukti gausybės vaikų ir suaugusiųjų iš visos Lietuvos“, – teigė „Sveika, Neringa!“ idėjos autorius Edmundas Jakilaitis.

Praėjusiais metais vaikams iš dienos centrų „Lietuvos geležinkeliai“ padovanojo kelionę į Klaipėdą. Didžiajai daliai jų tai buvo ne tik pirmoji gyvenime kelionė traukiniu – pirmą kartą vaikai pamatė ir jūrą.

„Tūkstančiams vaikų Lietuvoje vasara siejasi ne su kelionėmis ir kurortais. Su sunkumais susiduriančiose šeimose augantys vaikai neturi galimybių vasaras leisti turiningai, tad džiaugiamės šiemet galėdami bent daliai jų padovanoti aktyvų laisvalaikį ir įsimintiną savaitgalį gražiausiame Lietuvos kampelyje – Nidoje“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

„Festivalis „Sveika, Neringa!“ kviečia visus, kurie renkasi laisvalaikį leisti aktyviai, mėgsta kokybiškas pramogas bei muziką. Į sportines rungtis galima registruotis www.sveikaneringa.lt, o koncertai visiems pajūrio svečiams – nemokami! Labai džiaugiamės, kad šiais metais festivalyje dalyvaus SOS kaimo vaikų šeimynos ir šie vaikai pamatys, kad laisvalaikis gali būti sveikas, aktyvus ir kūrybingas. Tikime, kad įkvėpsime vaikus ir toliau pramogauti sportiškai ir kokybiškai“, – teigė festivalio organizatoriai.

Į kelionę traukiniu birželio 8 d. Vilniaus geležinkelio stotyje vaikus išlydės festivalio „Sveika, Neringa!“ sumanytojas Edmundas Jakilaitis ir Lietuvos lengvosios atletikos čempionė Vlada Musvydaitė.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,