7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Europos dieną Jungtinėje Karalystėje lydės lietuvių menininkų pristatymai

Rengėjų inf.
Nr. 19 (1256), 2018-05-11
Kronika
Garbanotas bosistas
Garbanotas bosistas

„Švęskite Europą“, – pasitikdama gegužės 9-ąją vyksiančią Europos dieną kviečia Europos Komisijos atstovybė Jungtinėje Karalystėje, kartu su Lietuvos ambasada inicijuodama net tris kultūros renginius, prabrėšiančius meno ir diskusijų įvairovės svarbą.

Šių renginių įžanga tapo gegužės 2 d. Braitono mieste jau įvykęs performansas „Rosetta“. Tai apdovanojimais įvertintas spektaklis, kuriame nagrinėjama kalbos konstrukcija ir taip, kaip dvi formos – šviesa ir judėjimas, naudojami siekiant vystyti dialogą.

Gegužės 7-ąjj, Glazgo mieste, lietuvė menininkė Marija Nemčenko, Lietuvos kultūros institutas ir Europos Komisija Jungtinėje Karalystėje kvies į šiuolaikinių Europos miestų moderniosios architektūros reiškiniams dedikuotas dienas „BRUT Europe“, kuriose vyks spektaklių pristatymai ir kultūrą nagrinėjantys pokalbiai bei seminarai.

Gegužės 10-ąją šių renginių programą vainikuos „Sound of Europe“. Tai vienos dienos renginys, integruotas į vieną didžiausių Anglijos festivalių „Liverpool Sound City“ ir skirtas festivalių galimybėms Europoje plėtoti.

„Jungtinei Karalystei po „Brexit“ susidūrus su neaiškia ateitimi vis dar spėliojama, kaip tai paveiks kasdienį gyvenimą. Nuogąstaujama, kad muzikos industrija bus viena tų sričių, kuri nukentės. Naujoji sistema nebus itin palanki menininkams iš kitų šalių norintiems pristatyti savo kūrybą Anglijoje. Siekiant, kad politiniai sprendimai nevaržytų muzikinių mainų ir įvairovės, renginiu „Sound of Europe“ norime kelti klausimus apie tai, kas muzikos laukia netrukus“, - pasakoja Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Justė Kostikovaitė.

Kaip dalis „„Liverpool Sound City“ festivalio programos, renginys „Sound of Europe“ nagrinės Europoje kuriančių muzikantų galimybes, kels opius klausimus, vyks diskusijos apie Europos festivalius, muzikines keliones ir darbą Europoje. Diskusijose dalyvaus ir lietuvis Nerijus Damaševičius, elektroninės muzikos festivalio „Sūpynės“ vadovas ir vienas minimal.lt komandos narių.

Po diskusijų renginio dalyvių lauks muzikiniai pasirodymai. Scenoje savo kūryba dalinsis vilniečiai „Garbanotas Bosistas“, vengrai „Papaver Cousins“ ir daug kitų.

Visi organizuojami renginiai yra nemokami. Renginių partneris – Lietuvos kultūros institutas. Renginiuose ypač laukiamos vietos lietuvių bendruomenės.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Garbanotas bosistas
Garbanotas bosistas