7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Filmai Latvijos nepriklausomybės atkūrimo dienai

„Artbox“ inf.
Nr. 18 (1255), 2018-05-04
Kronika
„Mama, aš tave myliu“
„Mama, aš tave myliu“

Vilniaus „Skalvija“, Kauno kino centras „Romuva“, Klaipėdos kino ir kultūros sklaidos tinklas „ArleKinas“ bei Panevėžio kino teatras „Garsas“ pakvies į latviškų filmų seansus.

 

Janio Nordo filmo „Mama, aš tave myliu“ („Mammu, es tevi milu“, 2013) veikėjas paauglys Raimondas mokosi muzikos mokykloje, ten už blogą elgesį gauna griežtus papeikimus, bet gudriai išjungia mamos telefoną, kai tik mokytoja mėgina jai prisiskambinti. Mamai gyvenimas klojasi nesėkmingai, ji priversta dirbti viršvalandžius ir Raimondas turi vienas spręsti savo problemas. Netrukus paauglys pateks į beviltišką situaciją, iš kurios reikės rasti išeitį. Filmas yra pelnęs ne vieną tarptautinį apdovanojimą, iš kurių bene svarbiausias – Tarptautinio Berlyno kino festivalio vaikų ir jaunimo programos Didysis prizas už geriausią vaidybinį filmą.

 

„Manau, kad filmo „Mama, aš tave myliu“ istorija labai jautri, aktuali ir verta kino žiūrovų dėmesio. Džiaugiuosi, kad jis vėl bus parodytas Lietuvoje, ir dar Motinos dienos proga. Norėčiau, kad jį pasižiūrėtų paaugliai. Juk pas mus šiai auditorijai skirto kino labai trūksta“, – teigia filmo prodiuseris Lietuvoje Kęstutis Drazdauskas.

 

Filmo „Ryga“ („Riga. Take 1“, Prancūzija, Latvija, 2017) herojės – keturios moterys. Jų likimai susipina tarpusavyje ir keičia aplinkinių žmonių gyvenimą. Elita – jautri aktorė ir vieniša dviejų vaikų mama. Elina – jos duktė, kurią kamuoja paaugliškos problemos. Iveta – gidė, kuriai gyvenimas slysta iš po kojų. Paulina – jaunutė baleto šokėja. Visos jos įsimylėjusios, visos išgyvena stiprius jausmus. Filmo režisierius Siegfriedas, prancūzų muzikantas, kompozitorius ir kino kūrėjas, tvirtina, kad „Ryga“ – laisvo stiliaus kompozicija apie meną ir aistrą. Muzika yra vienas pagrindinių filmo personažų, ji lydi veikėjus nuo pradžios iki pabaigos. Džiazo improvizacijos padeda suprasti vidinius personažų išgyvenimus, perteikia laisvą ir nevaržomą Rygos atmosferą.

„Mama, aš tave myliu“
„Mama, aš tave myliu“