7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pirmą kart Lietuvoje – „Heritas. Tarptautinė kultūros paveldo tvarkybos ir technologijų paroda“

Rengėjų inf.
Nr. 8 (1245), 2018-02-23
Kronika

Kultūros paveldo specialistai bei organizacijos kviečiami dalyvauti pirmą kartą Baltijos šalyse organizuojamoje tarptautinėje parodoje „Heritas. Tarptautinė kultūros paveldo tvarkybos ir technologijų paroda“ (Heritas. International Fair of Cultural Heritage Conservation and Technologies), kuri vyks Vilniuje, 2018 m. gegužės 18–19 d. Parodos – mugės metu specialistai kviečiami interaktyviai, per patirtį ir edukaciją pristatyti savo darbo specifiką besidominčiai visuomenei, miestiečiams.


Kultūros paveldo tvarkybos ir technologijų paroda „HERITAS“ organizuojama siekiant suburti kultūros paveldo tvarkybos specialistus, su kultūros paveldo išsaugojimu dirbančias valstybės bei privačias organizacijas, viešąsias įstaigas, mokslininkus bei visuomenės atstovus, besidominčius kultūros paveldo išsaugojimo temomis. Gegužės 18–19 d., Vilniuje vyksiančios parodos dalyviai pristatys savo veiklą visuomenei, turės galimybę susipažinti su kitų, kultūros paveldo sektoriuje veikiančių organizacijų, darbo specifika ir veiklos rezultatais. Seminarų ir kūrybinių dirbtuvių erdvėse vyks interaktyvūs kultūros paveldo išsaugojimo aktualijų, gerosios praktikos, darbo su kultūros paveldu metodų ir naujausių tyrimų pristatymai bei praktinių paveldo tvarkybos klausimų aptarimai.


„Kultūros paveldo srityje dirbu jau 12 metų. Pastebėjau, kad šiame sektoriuje labai trūksta pozityvumo bei bendradarbiavimo, o visuomenei – aiškios ir koncentruotos informacijos apie kultūros paveldą bei kaip su juo elgtis. Šiuo renginiu siekiame skatinti efektyvesnę komunikaciją tarp paveldo specialistų,  bendradarbiavimo galimybių paiešką. Siekiame lengvai prieinamoje vietoje visuomenei pateikti informaciją, kuri padėtų suprasti ir spręsti nekilnojamojo kultūros paveldo problemas. Džiaugiamės, kad idėją palaiko ir parodos partneriais tapo tokios įstaigos, kaip Valstybinė kultūros paveldo komisija, Kultūros paveldo centras, Vilniaus senamiesčio atnaujinomo agentūra ir kt.“ – sako parodos idėjos autorė ir organizatorė Erika Kielė. Vienoje vietoje suburti specialistai, privačios įmonės ir organizacijos bus skatinami planuoti bei įgyvendinti bendrus paveldo išsaugojimo projektus, supažindinami su naujausiais moksliniais tyrimais, technologijomis. Dalyviai taip pat turės galimybę savo veiklą pristatyti visuomenei, atsakyti į dažniausiai kylančius klausimus bei konsultuoti paveldo objektų savininkus ir visus, besidominčius šia sritimi.


„Heritas. Tarptautinė kultūros paveldo tvarkybos ir technologijų paroda“ – nekomercinė pilietinė iniciatyva, kuri įgyvendinama tik kultūros paveldui prijaučiančių savanorių bei privačių rėmėjų iniciatyva ir lėšomis. Norinčius dalyvauti parodoje, prisidėti prie parodos organizavimo ar paremti ją finansiškai, kviečiame kreiptis el. paštu info @ heritas.lt.


Parodos dalyvių registracija ir platesnė informacija: www.heritas.lt  

Žymos:
Rengėjų inf.,