7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Arūno Matelio „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ apdovanoti Minske

Kino komunikacijos inf.
Nr. 38 (1232), 2017-11-17
Kronika
„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“
„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“

Ką tik Minske pasibaigusiame  24-ajame tarptautiniame kino festivalyje „Listapad“ Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pripažintas geriausiu ilgametražiu dokumentiniu festivalio filmu. Lietuvių režisieriaus filmas konkursinėje programoje nugalėjo vienuolika varžovų, „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ taip pat pelnė ir žiūrovų simpatijų prizą. Tai ne pirmieji filmo apdovanojimai - prieš mėnesį Varšuvos kino festivalyje jis taip pat pelnė pagrindinį apdovanojimą.

 

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasakoja apie vienas sudėtingiausių bei populiariausių dviračių varžybų pasaulyje „Giro d'Italia“, kuriose bene svarbiausias vaidmuo tenka dviratininkams, pasiruošusiems iškęsti sunkiausius iššūkius dėl savo komandos lyderio pergalės. Tačiau iš tikrųjų  filmo tema universali, nes kalbama apie pasiaukojimą dėl kito žmogaus.

Filmą, inicijuotą režisieriaus A. Matelio ir „Studija Nominum“, kūrė aštuonios šalys: Lietuva, Italija, Šveicarija, Airija, Šiaurės Airija, Latvija, Ispanija ir Belgija.

 

Lietuvoje „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ bus rodomas sausio mėnesį.

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“
„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“