7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Europos Komisijos finansavimas žiūrimiausių filmų prodiuserėms

LKC inf.
Nr. 33 (1227), 2017-10-13
Kronika

Oficialiai paskelbti Europos Sąjungos programos „Kūrybiška Europa“ MEDIA projektų rezultatai. Iš daugiau nei keturių šimtų Europos kino kūrėjų projektų atrinkti septyniasdešimt septyni, du iš jų – lietuvių projektai. Finansavimą naujiems projektams gavo žiūrovų dėmesio sulaukusių filmų  „Emilijos iš Laisvės alėjos“ ir „Šventasis“ prodiuserės Živilė Gallego ir Marija Razgutė.

 

Živilės Gallego kompanija „Fralita Films“ gavo finansavimą projektui „Šeima“. Tai jaunos režisierės Austėjos Urbaitės debiutinis vaidybinis ilgametražis filmas santykių šeimoje tema. Prancūzų pora įsivaikina brolį ir sesę iš Lietuvos ir kad padėtų vaikams adaptuotis naujoje aplinkoje pas juos apsigyvena jauna lietuvė auklė. Bet kyla klausimas, kaip tapti tikra šeima, jei nė vieno jos nario nesieja kraujo ryšiai, kalba.

 

Prodiuserės Marijos Razgutės filmų gamybos kompanija „M-films“ dabar dirba prie vaidybinio filmo „Corcovado Borealis“ projekto, kuriam skirta trisdešimt tūkstančių eurų iš  „Kūrybiška Europa“ MEDIA programos. Ši Karolio Kaupinio drama pasakos, kaip tarpukario Lietuvos geografijos profesorius stengiasi įtikinti šalies vyriausybę kuo greičiau sukurti atsarginę valstybę užjūryje ir taip gelbėti šalį nuo pražūties.. Vienintele viltimi tampa slapta parama iš politika nusivylusio ir smarkiai įsimylėjusio pusamžio šalies premjero. Planuojama, kad filmas pasirodys 2019-aisiais.

 

„Kūrybiška Europa MEDIA“ programa finansuoja Europos audiovizualinių kūrinių (filmų, žaidimų, serialų ir kt.) parengiamųjų darbų įgyvendinimą, platinimą, festivalių, auditorijos plėtros ir edukacinių veiklų organizavimą. Programa apima net keturiolika skirtingų finansavimo schemų, iš kurių sėkmingiausia ir daugiausia Lietuvos įmonių dėmesio sulaukia „vieno kūrinio“ schema. Pagal ją ir finansuoti aukščiau minėti lietuvių kūrėjų naujausi vaidybinių filmų projektai.

Žymos:
LKC inf.,