7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Po pertraukos Baltijos šalių animacijos industrijos ir vėl prisistato „Annecy“ festivalyje

LKC inf.
Nr. 23 (1430), 2022-06-10
Kinas Anonsai

Šiandien Prancūzijoje prasideda tarptautinis animacijos festivalis „Annecy“ ir jo metu vykstanti animacijos industrijos mugė „MIFA“, kurioje šiemet, po poros metų pertraukos, vėl veiks jungtinis Baltijos šalių animacijos stendas „Animated Baltics“.

Birželio 13-18 d., Anesi mieste, vykstančioje animacijos šventėje, šių metų konkursinėse festivalio programose varžysis net du šalį atstovausiantys animaciniai filmai, o į industrijos mugę išvyko 30 Lietuvos prodiuserių ir kino kūrėjų.

„Annecy“ yra seniausias ir vienas svarbiausių animacijos industrijos renginių ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Šiemet konkursinėje trumpametražių filmų programoje varžosi Portugalijos ir Lietuvos bendros  gamybos filmas „Garrano“ (režisieriai David Doutel ir Vasco Sá, prodiuseriai Agnė Adomėnė ir Rodrigo Areias).  Į oficialią programą įtrauktas ir Armėnijos, Lietuvos bei Vokietijos bendros gamybos dokumentinis animacinis filmas „Aurora“ (angl. „Aurora‘s Sunrise“, režisierė Inna Sahakyan, meno vadovas Tigran Araqelyan). Didelę šio filmo dalį sukūrė lietuvių komanda. Filmo prodiuseriai Lietuvoje – Justė Michailinaitė ir Kęstutis Drazdauskas.

Festivalio metu vyksta vienintelė Europoje tik animacijos industrijai skirta mugė „MIFA“. Į ją kasmet atvyksta per 11 tūkstančių profesionalų iš viso pasaulio. Jie dalyvauja susitikimuose, ieško potencialių partnerių naujiems ir jau vykdomiems projektams, aktyviai domisi valstybės finansinės paramos schemomis, mokestinėmis lengvatomis. Mugėje taip pat vyksta konferencijos industrijai aktualiais klausimais, sėkmingų projektų pristatymai, dalinamasi patirtimi.

Po dvejų metų pertraukos industrijos renginyje jungtiniame stende „Animated Baltics“ ir vėl prisistatys Lietuva, kartu su Latvijos ir Estijos kolegomis. „MIFA“ mugėje, Baltijos šalių stende, visiems besidomintiems bus teikiama informacija apie Baltijos šalių animaciją – veikiančias gamybos įmones bei studijas, jų siūlomas paslaugas, animacijos kūrėjus bei jų darbus ir projektus, vyks susitikimai su kino profesionalais.

 

Žymos:
LKC inf.,