7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Nr. 15 (1422), 2022-04-15
Kinas
Cary Fukunaga
Cary Fukunaga

Cary Fukunaga Ukrainoje

Cary Fukunaga – paskutinio filmo apie Džeimsą Bondą „Mirtis palauks“ („No Time to Die“, 2021) ir televizijos serialo „Tikras detektyvas“ („True Detective“, 2014) režisierius – jau daugiau nei dvi savaites vieši Rusijos užpultoje Ukrainoje. Jis teikia humanitarinę pagalbą ir bendrauja su ukrainiečiais, o jų istorijas aprašo socialiniuose tinkluose.

Pasakodamas apie savo viešnagę Ukrainoje, jis rašė, kad vis dar negali suprasti to, ką matė Bučoje ir Irpinėje. Režisierius socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė Bučos parkuose iškastų kapaviečių ir namų griuvėsių nuotraukas. „Tai skirta tiems, kurie kaltina mane, kad nerodau karo iš Rusijos perspektyvos“, – parašė jis po viena iš nuotraukų. 

Praeitą savaitę jis pasidalijo pagyvenusios moters, laikančios duonos gabalėlį, vienkartinius indus ir šakutę, nuotrauka. „Daug sukrečiančių istorijų ir vaizdų atkeliauja iš Bučos. Tai praėjusio penktadienio nuotrauka. Planavome vykti tik į Irpinę, bet mus suradęs meras nuvežė ir į Bučą, kur likę gyventojai atsargiai vadavosi iš rusų okupantų, kurių dalis vis dar buvo įsitvirtinę mieste. Daugiausia tai pagyvenę, ligoti ir alkani žmonės. Jų traumas atspindi netikėjimas, ašaros, bučiniai ir ilgi, desperatiški apsikabinimai. Jie pasirodė iš visų pusių ir drebančiais balsais kalbėjo visiems, kas tik norėjo klausytis“, – rašė Fukunaga.

Fukunaga taip pat lankėsi Lvive ir Kyjive, kur kalbėjosi su savanoriais ir pabėgėliais.

Iš režisieriaus „Instagram“ paskyros matyti, kad jis Ukrainoje yra nuo kovo pabaigos. Fukunaga atvyko su humanitarine organizacija „World Central Kitchen“, kuri tiekia maistą į krizių zonas. Organizaciją 2010 m. įkūrė José Andrésas, televizijos laidų vedėjas ir garsus virtuvės šefas, kuris kartu su Fukunaga šiuo metu lankosi Ukrainoje. Režisierius taip pat sakė, kad neketina Ukrainoje kurti dokumentinio filmo, o į šalį atvyko kaip humanitarinės pagalbos darbuotojas.

 

Danny Boyle’as sukūrė serialą apie „Sex Pistols“

Pasirodė Danny Boyle’o mini serialo „Pistol“ – apie garsiąją britų pankroko grupę „Sex Pistols“ – reklaminis klipas. Serialo scenarijaus, kurį parašė Craigas Pearce’as („Romeo ir Džuljeta“, „Mulen Ružas“, „Didysis Getsbis“), pagrindas – „Sex Pistols“ gitaristo Steve’o Joneso autobiografija „Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol“. Serialas reklamuojamas kaip „istorija apie triukšmingus darbininkų klasės vaikus, kurie, neturėdami jokios ateities, sukrėtė nuobodų, korumpuotą isteblišmentą, grasino nuversti vyriausybę ir visiems laikams pakeitė muziką bei kultūrą“.

Serialą „Pistol“ bus galima žiūrėti „Disney+“ platformoje nuo gegužės 31 d., o Lietuvoje jis prieinamas turėtų būti nuo birželio 14 d.

Pagrindinius vaidmenis seriale atlieka mažai žinomi aktoriai. Jonesą vaidina Toby Wallace’as, dainininką Johnny Rotteną – Ansonas Boonas, bosistą Gleną Matlocką – Christianas Leesas, vėliau jį pakeitusį Sidą Viciousą – Louisas Partridge’as, o būgnininką Paulą Cooką – Jacobas Slateris. Seriale pasirodo ir kiti autentiški herojai, pavyzdžiui, dainininkė Chrissie Hynde (Sydney Chandler) ir Billy Idolas (Zachary Goldman).

„Sex Pistols“ karjera prasidėjo 1975 m., kai grupės vadybininku tapo Malcolmas McLarenas (Thomas Brodie-Sangster), kuris tuo metu Londone kartu su dizainere Vivienne Westwood (Talulah Riley) valdė drabužių butiką „Sex“, kur buvo prekiaujama odiniais drabužiais fetišistams ir sadomazochistams. Vėliau dėl to imta juokauti, kad McLarenui, anksčiau vadovavusiam grupei „New York Dolls“, rūpėjo ne maištas, o masinis odinių kelnių pardavimas.

Dabar madingi serialai apie garsias muzikos grupes. 2021 m. Peteris Jacksonas („Žiedų valdovas“) prodiusavo ir režisavo beveik aštuonių valandų trukmės serialą „The Beatles: Get Back“, kuris taip pat bus rodomas Lietuvoje, pradėjus veikti platformai „Disney+“. Reklaminį klipą pasižiūrėti galima čia.

Pasirodė serialo „Matrioška“ antrojo sezono anonsas

„Netflix“ paskelbė komedijos serialo „Matrioška“ („Russian Doll“), kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Natasha Lyonne, antrojo sezono anonsą. Tikimasi, kad naujos serijos bus pradėtos rodyti balandžio 20-ąją.

Po pabėgimo iš laiko kilpos pirmajame sezone Nadia Vulvokova (Natasha Lyonne) ir Alanas Zaveri (Charlie Barnett), įlipę į metro traukinį, kuris perkelia juos į kelias skirtingas epochas ir vietas, vėl patenka į kelionių laiku galvosūkį.

Pirmojo sezono premjera įvyko 2019 m. vasario mėn. Jame pasakojama apie tai, kaip Nadia mirė per savo 36-ojo gimtadienio vakarėlį ir sužinojo, kad pateko į laiko kilpą. Ta pati naktis vis kartojasi, o herojė turi išsiaiškinti, kas slypi už šių keistų įvykių. Anonsą pasižiūrėti galima čia.

Parengė I. V.

Cary Fukunaga
Cary Fukunaga
Cary Fukunagos „Instagram“ puslapis
Cary Fukunagos „Instagram“ puslapis
Cary Fukunagos „Instagram“ puslapis
Cary Fukunagos „Instagram“ puslapis
„Pistol“
„Pistol“
„Matrioška“
„Matrioška“
„Matrioška“
„Matrioška“