7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuviškas serialas apdovanotas prestižiniame kino festivalyje

Dansu inf.
Nr. 38 (1403), 2021-11-26
Kinas Anonsai
Gytis Oganauskas, Gabija Siurbytė, Ernestas Jankauskas
Gytis Oganauskas, Gabija Siurbytė, Ernestas Jankauskas

Praėjusį savaitgalį Talino kino festivalio metu vykusiame tarptautinių TV dramų pristatymo renginyje „TV Beats“ pagrindinį apdovanojimą gavo lietuviškas serialas „Trolių Ferma“, teigiamų vertinimų sulaukęs ir anksčiau po pristatymų Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje bei Prancūzijoje.
 
Komiška TV drama „Trolių ferma“ – pirmas lietuviškas serialas, kuris ne tik pristatomas didžiausiuose TV dramoms skirtuose renginiuose pasaulyje, bet ir gauna apdovanojimus. Serialą režisuoja Ernestas Jankauskas, kurio filmas „Čia buvo Saša“ buvo rodomas daugelyje festivalių, o gamins neseniai su „Netflix“ dirbusi įmonė UAB „Dansu“.
 
„Norime padovanoti Lietuvos žiūrovams istoriją, kuri būtų dinamiška, įtraukianti, madinga ir moderni. Džiaugiuosi, kad komandą sudaro įvairius apdovanojimus gavę kūrėjai, o su aktoriais jau pradedame repeticijų maratoną“, –  po gauto apdovanojimo teigė režisierius E. Jankauskas.
 
LRT vieni pirmųjų įvertino ir patikėjo šio projekto kokybe ir potencialu.„Džiugu, kad LRT gali prisidėti prie šio intriguojančio projekto ir tikiu, kad „Trolių ferma“ net tik pakels televizijos serialų kūrimo kartelę, bet ir taps pirmąją televizijos dramos iš Lietuvos sėkmės istorija tarptautinėje rinkoje,“– teigia LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas.      
 
„Trolių Ferma“ – tarptautinį potencialą turintis, ambicingas, spalvingas, šiuolaikinis serialas, kurio pagrindinė ašis – charizmatiška ir stipri moteris“, – apdovanojimų metu savo pasirinkimą grindė konkurso komisijos nariai. 
 
Serialas yra moderni grafo Montekristo istorijos interpretacija, kurioje persipins stiprūs personažai, melagienos, draugystė ir šeimos vertybės. Kol kas planuojamas penkios serijos.
 
Šiuo metu vyksta intensyvūs pasiruošimo filmavimui darbai. Pirmasis pasirodymas LRT TELEVIZIJOS eteryje planuojamas 2022 metų pabaigoje. 
 
Projekto vystymo darbus ir serialo pristatymą Taline dalinai finansavo Lietuvos kino centras.

Žymos:
Dansu inf.,
Gytis Oganauskas, Gabija Siurbytė, Ernestas Jankauskas
Gytis Oganauskas, Gabija Siurbytė, Ernestas Jankauskas