7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino edukacijos ugdymo bazė moksleivius kviečia pažinti lietuvių kino klasiką

LKC inf.
Nr. 28 (1393), 2021-09-17
Kinas Anonsai
 Kadras iš filmo „Neatmenu tavo veido“
Kadras iš filmo „Neatmenu tavo veido“

Rudens sezoną pasitikusi Lietuvos kino centro iniciatyva moksleiviams – Kino edukacijos ugdymo bazė (KEUB) savo programą papildė keturiais naujais filmais. Iniciatyva daug dėmesio skiria moksleivių pažinčiai su lietuvišku kino paveldu, todėl prie programoje jau esančių kino klasikos filmų jungiasi keturi papildomi kino paveldo filmai.

Nuo šiol Kino edukacijos ugdymo bazėje bus galima pamatyti tris ilgametražius filmus: 1983-ųjų Raimondo Vabalo darbą „Skrydis per Atlantą“, Raimondo Banionio filmą „Neatmenu tavo veido“ (1988) ir Algirdo Aramino juostą „Kai aš mažas buvau“ (1969) bei vienintelį trumpametražį animacinį filmą, siūlomą integruoti į pradinio ugdymo pamokas –Valento Aškinio „Kaktuso paslaptį“(1989).

Visi programoje pristatomi filmai, kaip formali mokymo priemonė, gali būti taikoma literatūros, dorinio, pilietinio ugdymo, užsienio kalbų, istorijos, psichologijos, meninio ugdymo pamokose. R. Vabalo „Skrydis per Atlantą“ ypač tinka pokalbiams apie svajones, asmens santykį su visuomene, gyvenimo prasmę, Lietuvos ir pasaulio istoriją, tautos herojus, santykį su praeitimi, lietuvių kino klasiką, aviaciją. R. Banionio filmas „Neatmenu tavo veido“ itin tinkamas pokalbiams apie paauglių vidinį pasaulį, romantiškus santykius, individualumą, asmens teises ir laisves, sovietmetį Lietuvoje, nedemokratinius režimus, jaunimo pasipriešinimo politiniams režimams apraiškas Lietuvoje ir pasaulyje. A. Aramino „Kai aš mažas buvau“ kvies diskutuoti apie jaunuolių jausmų pasaulį, romantiškus santykius, kartų panašumus ir skirtumus, septintąjį ir aštuntąjį dešimtmečius Lietuvoje ir jaunimo vaizdinį, lietuvių kino klasiką. V. Aškinio „Kaktuso paslaptis“ tiks pokalbiams apie žmogaus santykį su pasauliu, atidumą aplinkai, gėrio ir blogio kovą, pyktį ir meilę, pagarbą, draugystę, skirtingų medijų kūrinius (piešinius, filmus ir knygas), pasakas ir animaciją

Lietuvos kino centro įgyvendinamos programos „Kino edukacijos ugdymo bazė“ programoje skirtingų amžių moksleivių mokymo procese pasitelkiami tik lietuvių filmai, kurie padeda paaiškinti literatūros, užsienio kalbų, istorijos, meninio ugdymo ir kitus mokomuosius dalykus. Filmai mokytojams yra pateikiami su metodine medžiaga, padedančia geriau suprasti filmo temą ir kino kalbą. Kiekvienoje priemonėje apžvelgiamos filmo ypatybės bei nurodomos galimos diskusijų temos, užduotys.

Prie „Kino edukacijos ugdymo bazės“ projekto mokytojai gali prisijungti užsiregistravę www.keub.lt.

 

Registracija ir prisijungimas prie sistemos: www.keub.lt

Žymos:
LKC inf.,
 Kadras iš filmo „Neatmenu tavo veido“
Kadras iš filmo „Neatmenu tavo veido“