7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuviškas serialas sulaukė tarptautinio dėmesio

„Dansu“ inf.
Nr. 40 (1361), 2020-11-20
Kinas Anonsai

Naujai kuriamas lietuviškas serialas „Trolių ferma“, kurio kūrime dalyvauja ir LRT, yra atrinktas į tarptautinį prestižinį audiovizualinio turinio finalinį renginį „Content London – C21 Media“.

 

Kiekvienais metais D. Britanijoje vykstantis renginys nubrėžia gaires, ką pasaulio žiūrovai žiūrės ateinančiais metais, kas bus populiaru ir patrauklu tarptautinei auditorijai. Serialas „Trolių ferma“ bus pristatytas 5 min. trukmės vaizdo reportažu ir varžysis dėl pagrindinio prizo, kurio laimėtojas bus paskelbtas gruodžio 4 d. Tai pirmas šiame renginyje pristatomas lietuviškas projektas.

 

Scenarijaus autoriai Domantė Urmonaitė ir Martynas Mendelis džiaugiasi galimybe šį kartą dirbti prie kokybiško lietuviško projekto, kuris dar nenufilmuotas kelia tarptautinių renginių susidomėjimą.

 

Komiškos televizijos dramos „Trolių ferma“ prodiuserė Gabija Siurbytė tvirtina, kad tai buvo nuoseklus ir ilgalaikis tikslas: „Šis projektas pristatytų Lietuvą pasaulyje kaip originalių ir kokybiškų televizijos serialų kūrėją. Norime, kad jį pamiltų ne tik Lietuvos žiūrovai. Pastaruosius šešerius metus dirbau prie įvairių švediškų serialų, investuodama pinigus ir mokydamasi kurti serialus, kuriais žavisi visas pasaulis. Dabar užsiimu „Netflix“ serialo „Clark“ gamyba. Tikiu, kad Lietuvoje mes turime stiprią komandą, kuri gali ne tik kokybiškai nufilmuoti užsienietišką serialą, bet ir pati jį sukurti.“ 

 

Projektą režisuos Ernestas Jankauskas, jo filmas „Čia buvo Saša“ rodytas ne viename kino festivalyje ir pristatytas „Sidabrinių gervių“ geriausių metų filmo apdovanojimui.

 

LRT vieni pirmųjų įvertino ir patikėjo šio projekto kokybe ir potencialu. Dabar planuojamas filmavimas, prasidėsiantis 2021 m. vasarą, o pirmasis serialo rodymas eteryje planuojamas kitų metų pabaigoje ar 2022 m. pradžioje.

 

Serialas bus moderni Alexandre’o Dumas romano apie grafą Montekristą interpretacija. Kol kas planuojamas šešios serijos. Projekto vystymo darbus dalinai finansavo Lietuvos kino centras.

Žymos:
„Dansu“ inf.,