7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinis Kauno kino festivalis vienam vakarui keliasi į Vilnių

Rengėjų inf.
Nr. 32 (1353), 2020-09-25
Kinas Anonsai
„Undinės, arba Aidenas stebuklų šalyje“
„Undinės, arba Aidenas stebuklų šalyje“

Rugsėjo 28 d., pirmadienį, 19 val. Tarptautinis Kauno kino festivalis „Videogramos“ pristato vienintelį festivalio renginį Vilniuje – „Karrabing“ kolektyvo filmų peržiūrą Šiuolaikinio meno centro kino salėje. Tai paskutinis ir nemokamas festivalio renginys, kuriuo pradedama festivalio internetinė programa Lietuvos kino fondo platformoje www.kinofondas.lt rugsėjo 28 – spalio 11 dienomis.

 

Šių metų Tarptautinis Kauno kino festivalis „Videogramos“ pristato filmų bei šiuolaikinių menininkų vaizdo kūrinių programą, kurioje taip pat ir daug kolektyvinės kino kūrybos. Viena iš festivalio temų - asmeninės ir visuomeninės sveikatos sampratos santykis  bei postokolonijinio pasaulio iššūkiai. 

 

Šiuolaikinio meno centro kino salėje pristatomą „Karrabing“ kolektyvą sudaro apie 30 įvairių kartų menininkų ir kino kūrėjų, kilusių iš Australijos šiaurinių teritorijų ir siejamų Australijos šiaurės vakarų pakrantės („karrabing“ vietinių kalba reiškia „potvynį“). Ši Australijos čiabuvių grupė, susibūrusi 2008 m. aktyvizmo tikslais, suvokia kino kūrybą kaip saviorganizacijos būdą ir galimybę tirti šiuolaikinės socialinės nelygybės sąlygas.

 

 

Peržiūrą sudarys trys paskutiniai kolektyvo filmai – „Naktinis žygis“ (2017), „Undinės, arba Aidenas stebuklų šalyje“ (2018) bei naujausias „Diena iš gyvenimo“ (2020). Jų žanrai įvairūs – nuo fantastikos, istorinio perkūrimo iki muzikinio klipo. Filmai skirti komplikuoti čiabuvių kasdienybės vaizdinį bei kalba apie išteklius ir teritorijas užimančios naujakurių pasaulėžiūros ir čiabuvių pasaulio sampratos akistatą. 

 

Kolektyvo veiklą nuotoliniu būdu pristatys Elizabeth Povinelli – kritinės teorijos ir filmų kūrėja bei Kolumbijos universiteto Antropologijos fakulteto profesorė. Savo darbuose ji tęsia kritinę vėlyvojo naujakurių liberalizmo teoriją, bendradarbiauja su kolegomis – Šiaurės Australijos čiabuviais.

 

Filmai bus rodomi originalo kalba su angliškais titrais. Įėjimas nemokamas.

Žymos:
Rengėjų inf.,
„Undinės, arba Aidenas stebuklų šalyje“
„Undinės, arba Aidenas stebuklų šalyje“