7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dramos „Olegas“ premjera kino teatruose įvyks

Platintojų inf.
Nr. 25 (1346), 2020-06-26
Kinas Anonsai
Kadras iš filmo „Olegas“
Kadras iš filmo „Olegas“

„Vienu metu pagalvojau, kad Lietuvoje filmo „Olegas“ premjera gali taip ir neįvykti. Bet nepykau. Tai būtų tas pats, kaip pykti, jog lyja lietus. Tikiuosi, kad viskas vyks sklandžiai ir susitiksime didžiajame ekrane“, – sako pagrindinį vaidmenį liepos 17 dieną Lietuvos kino teatruose pradedamoje rodyti dramoje sukūręs aktorius Valentinas Novopolskis.

 

Pasak jo, Lietuvoje yra žiūrovų, kurie pasiruošę ateiti į kiną ne tik dėl pramogos, kurie nebijo jautrių temų kine. „Lietuvoje emigracijos tema yra aktuali. „Olegas“ mums primins kitose šalyse likusius gimines ar draugus, su kuriais susitikti dabar nėra galimybių“, – sako V. Novopolskis, kurio vaidybą garsaus kino žurnalo „The Hollywood Reporter“ kritikai pavadino paveikia.

 

Pagal tikrą įvykį sukurtoje latvių režisieriaus Jurio Kursiečio dramoje „Olegas“ pasakojama apie Briuselio priemiestyje mėsininku įsidarbinusį Olegą – emigrantą iš Latvijos. Po nelaimingo atsitikimo darbe jis atleidžiamas ir patenka į kruopščiai suregztas lenko Andžejaus (Dawid Ogrodnik) pinkles. Prasideda negailestinga emigranto kova už laisvę.

 

Filmo tarptautinė premjera įvyko pernai, Kanų kino festivalio paralelinėje programoje „Dvi režisierių savaitės“. Filmas sulaukė kino kritikų dėmesio ir vėliau apkeliavo daugiau nei 40 tarptautinių kino festivalių, 2019 m. jis išrinktas geriausiu Latvijos filmu. „Olegas“ buvo prieinamas virtualiajame „Kino pavasaryje“ ir tapo žiūrimiausiu dienos filmu.

 

Lietuvoje, Latvijoje ir Belgijoje filmuotoje dramoje „Olegas“ V. Novopolskiui teko daugybė sudėtingų scenų, kurias aktorius vadina iššūkiais. „Teko nerti į eketę lauke, spaudžiant didžiuliam šalčiui, vaidinti sudėtingose povandeninėse scenose baseine. O kur dar susitikimas su Prancūzijos specialiųjų  tarnybų pareigūnais, kurie elgėsi taip, kaip realiame gyvenime, surakino antrankiais ir tempė į automobilį lyg ilgai ieškotą nusikaltėlį. Filmuojant reikėjo daug fizinių pastangų, iškęsti įvairius oro sąlygų pokyčius, po kurių atrodė, kad teks ilgam kristi į lovą ir sirgti“, - prisimena V. Novopolskis.

 

Nuo liepos 17 d. „Olegas“ pradedamas rodyti Lietuvos kino teatruose. Filmą iš dalies finansavo nacionalinis Latvijos kino centras, Lietuvos kino centras, „Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles“, „l’Aide au Cinémas du Monde“, „Umedia“ ir „Ufund“.

 

Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=z8SLhyHU4iU&feature=youtu.be

 

Žymos:
Platintojų inf.,
Kadras iš filmo „Olegas“
Kadras iš filmo „Olegas“