7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Eiti į kiną negalima, bet galima atvažiuoti: Vilniuje atidaromas „drive-in“ kino teatras

Rengėjų inf.
Nr. 15 (1336), 2020-04-17
Kinas Anonsai
„Ištraukti peiliai“
„Ištraukti peiliai“

Jau šį penktadienį, balandžio 17 dieną, į atidarymo seansą filmų mylėtojus pakvies pirmasis šalyje „ŽMONĖS Cinema drive-in“ kino teatras. Tradiciniams kino teatrams užsidarius, saugiai žiūrėti filmus didžiajame ekrane žiūrovai galės „Litexpo“ parodų ir kongresų centro aikštelėje įkurtame kino teatre. 

 

„Kilusi pandemija sudavė smūgį visam kultūros sektoriui. Kino teatrai buvo priversti sustabdyti veiklą, tačiau šiomis aplinkybėmis atsigręžėme į „drive-in“ kino teatrų tradicijas. Bendravome su kitose šalyse veikiančių „drive-in“ kino teatrų organizatoriais ir įsitikinome, jog ši pramoga gali būti saugi bei kokybiška. Taip, filmus galima pamatyti ir namų kine, tačiau, pripažinkime: jausmo, kurį patiriame visi kartu žiūrėdami filmą dideliame ekrane, nepakeis niekas“, – sako pirmojo Lietuvoje „ŽMONĖS Cinema drive-in“ kino teatro iniciatorius Tomas Balžekas.

 

Pasikonsultavus su Vokietijos, Norvegijos „drive-in“ kino teatrų organizatoriais ir siekiant užtikrinti maksimalų žiūrovų saugumą, filmą žiūrėti bus galima tik iš automobilio, kuriuo atvažiuota į renginį, išlipti iš jo – griežtai draudžiama. Taip pat bus ribojamas ir žmonių, esančių viename automobilyje skaičius. Jų negalės būti daugiau nei du. Bilietais renginio vietoje nebus prekiaujama, elektroninius bilietus galima įsigyti internetu. 

 

Pirmuosiuose „ŽMONĖS Cinema drive-in“ kino seansuose bus rodomos lietuviškos komedijos ir įkvepiančios dramos. Sezoną pradės filmas „Tobulas pasimatymas“, kuriame vaidina Jurgita Jurkutė, ir komiškas Riano Johnsono detektyvas „Ištraukti peiliai“ su Danieliu Craigu.  

 

Organizatoriai „ŽMONĖS Cinema drive-in“ seansus ketina tęsti visą vasarą. „Startuojame su vienu ekranu ir 180 automobilių, tačiau mūsų planuose  – 3 ekranai ir 3 vienu metu rodomi filmai. Taip pat bendraujame su Kauno ir Klaipėdos savivaldybėmis, todėl planuojame startuoti ir šiuose miestuose“, – teigia T. Balžekas. 


Daugiau informacijos apie renginį, jo taisykles ir kaip įsigyti bilietus, rasite   www.zmonescinema.lt

Žymos:
Rengėjų inf.,
„Ištraukti peiliai“
„Ištraukti peiliai“