7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

7md inf.
Nr. 34 (1313), 2019-10-25
Kinas
Kadras iš filmo „Vieną kartą Holivude“
Kadras iš filmo „Vieną kartą Holivude“

Quentinas Tarantino nesirengia permontuoti „Vieno karto Holivude“

Spalio 25 d. buvo numatyta Quentino Tarantino filmo „Vieną kartą Holivude“ premjera Kinijoje. Tikėtasi, kad filmas sulauks didelio dėmesio, nes po „Titaniko“ šalyje vis dar labai populiarus Leonardo DiCaprio. Tačiau premjera buvo atidėta. Oficialiai priežasčių nepranešama, bet kalbama, kad Bruce’o Lee duktė pareikalavo iškirpti sceną, kurioje rodomas jos tėvas. Ją įžeidė, kad tėvas parodytas kaip peštukas. Vis dėlto Tarantino nesirengia permontuoti filmo. Iki šiol Kinijos teatruose buvo rodomas tik vienas režisieriaus filmas „Išlaisvintas Džango“, bet prieš tai premjera taip pat buvo sulaikyta ir iškirptos prievartos scenos.

 

Elisabeth Moss vaidins Taikos Waititi filme

Seriale „Tarnaitės pasakojimas“ išgarsėjusi Elisabeth Moss vaidins naujame Taikos Waititi filme „Kitas įvartis – pergalingas“ („Next Goal Wins“). Jo pagrindu taps 2014 m. pasirodęs britų Mike’o Bretto ir Steve’o Jamisono dokumentinis filmas apie olandų trenerį Thomą Rongeną, kuris turėjo parengti Amerikos Samoa rinktinę pasaulio čempionato atrankai. 2014 m. filmas buvo pripažintas geriausiu britų dokumentiniu filmu. Iki Rongeno FIFA reitinguose komanda užėmė paskutinę vietą, bet 2011 m. pakilo penkiomis eilutėmis aukščiau. 2015 m. filmo teises įsigijo „Imaginarium Productions“ ir pasiūlė kurti vaidybinį filmą Waititi. Trenerį jame vaidins Michaelas Fassbenderis.

 

Tą pačią savaitę Moss pranešė, kad negalės vaidinti Jane Campion („Fortepijonas“) filme „Šuns jėga“ („The Power of the Dog“) – Thomo Savage’o romano ekranizacijoje, nes filmuojasi „Tarnaitės pasakojimo“ tęsinyje. „Šuns jėga“ pasakoja apie dviejų brolių – gražaus ir žiauraus Filo bei švelnaus Džordžo – kovą. Jie yra didelės rančos Montanos slėnyje savininkai. Kai Džordžas slapta veda našlę Rouz, sukrėstas Filas paskelbia karą brolio žmonai ir jos sūnui. Rouz ir turėjo vaidinti Moss. Dabar ją įkūnys Kirsten Dunst. Filą vaidins Benedictas Cumberbatchas.

 

„Švyturio“ režisierius renka naujo filmo aktorius

Roberto Eggerso filmas „Švyturys“ („The Lighthouse“) po Kanų kino festivalio tapo šios vasaros sensacija. Deja, Lietuvoje jį galėjo pamatyti tik Kauno kino festivalio žiūrovai, kitiems, matyt, teks ieškoti savų būdų pažiūrėti šį filmą. O režisierius jau renka naujo filmo aktorius. Filmas vadinsis „Šiaurietis“ („The Northman“), jame vaidins Billas Skarsgårdas, Nicole Kidman, Willemas Daffoe ir Anya Taylor-Joy. Scenarijų režisierius parašė kartu su islandų rašytoju, poetu Sjónu. „Šiaurietis“ nukels į X amžiaus Islandiją ir pasakos apie vikingą, pasirinkusį keršto kelią. Daugiau apie filmo siužetą nepranešama.

 

„Netflix“ sustabdė filmą apie Karlą Ove Knausgårdą

Pranešta, kad „Netflix“ atsisakė Alexandro Payne’o („Nebraska“) projekto kurti biografinį filmą apie norvegų rašytoją Karlą Ove Knausgårdą, kurio šešių dalių romanas „Mano kova“ neseniai pradėtas leisti ir Lietuvoje. Payne’as norėjo pasakoti rašytojo, kurį turėjo vaidinti Madsas Mikkelsenas, ir jo dukters santykių istoriją, jų kelionę į JAV. Filmavimo pradžia buvo numatyta šį mėnesį Švedijoje. Tačiau Knausgårdas atsisakė filmo kūrėjams suteikti teises ekranizuoti savo gyvenimą.

 

Sofia Coppola sukūrė Coco Chanel skirtą vaizdo klipą

Režisierė, rašytoja ir dizainerė Sofia Coppola sukūrė vaizdo klipą, skirtą Tokijuje atidaromai parodai „Mademoiselle Privé“. Coppola yra ne kartą sakiusi, kad jos išsilavinimo mados srityje pagrindas buvo Coco Chanel darbai: „9-ajame dešimtmetyje mano tėvas daug bendravo su Carole Bouquet, kuri tada buvo „Chanel“ mados namų „veidas“. Ji man ir atvėrė Chanel pasaulį. Kai pirmąkart pasimatavau drabužius iš mados namų kolekcijos, pasijutau labai elegantiška. Ši patirtis padarė man didžiulį įspūdį.“ Savo susižavėjimą Coppola ir išreiškė vaizdo klipe, kuriame galima pamatyti „Chanel“ mados namų mūzas Catherine Deneuve, Romy Schneider, Marilyn Monroe ir daug kitų, skambant dainai „Oblivion“.

 

Klipą galima pasižiūrėti čia: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=RTVwIZO40q0.

 

„Džokerio“ laiptai tapo Niujorko turistų masalu

Niujorke atsirado naujas turizmo objektas – Toddo Phillipso filmo „Džokeris“ gerbėjai fotografuojasi ant laiptų, kuriuos galima pamatyti vienoje filmo scenoje, kai Džokeris leidžiasi laiptais žemyn ir dainuoja „Rock And Roll Part 2“. Tačiau Bronkso rajono, kuriame yra šie laiptai, gyventojai tuo nepatenkinti, nors rajono reputacija nelabai gera ir turistų anksčiau ten nepastebėta. Socialiniuose tinkluose gyventojai aiškina turistams, kad šie gali būti apiplėšti.

 

Parengė Ž. P.

Kadras iš filmo „Vieną kartą Holivude“
Kadras iš filmo „Vieną kartą Holivude“
Elisabeth Moss
Elisabeth Moss
Bill Skarsgård
Bill Skarsgård
Mads Nikkelsen
Mads Nikkelsen
Sofia Coppola
Sofia Coppola
Kadras iš filmo „Džokeris“
Kadras iš filmo „Džokeris“