7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Europietiško kino mylėtojams – galimybė laimėti kelionę į Venecijos kino festivalį

Rengėjų inf.
Nr. 24 (1303), 2019-06-14
Kinas Anonsai

Jau įsibėgėjo naujasis europietiško kino konkurso „European Film Challenge“ etapas, kurio nugalėtojas rugpjūčio pabaigoje kartu su kitais kino mylėtojais žengs raudonuoju Venecijos kino festivalio kilimu. Visiems, norintiems palydėti vasarą kartu su naujausiais filmais ir garsiausiomis pasaulio kino žvaigždėmis, tereikia iki liepos 15 d. legaliai peržiūrėti 10 Europos šalių filmų.

 

Praėjusio etapo nugalėtoja Aušrinė Matickaitė gegužę keliavo į Kanų kino festivalį. Jai ne tik pavyko pamatyti naujausius autorinio kino kūrėjų darbus, bet ir iš arti sutikti kino žvaigždes. „Kasmet domėdavausi festivalio naujienomis ir į atmintį įsirėžė tai, kad kai kurie festivalio filmai suskaldo publiką – vieni ploja atsistoję, o kiti nušvilpia. Gyvai pamatyti šias reakcijas man buvo įdomi patirtis. Laukiu, kada šie filmai pasirodys Lietuvoje, nes norėtųsi palyginti reakcijas,“ – teigė konkurso nugalėtoja.  Dabar kino gerbėjai gali varžytis dėl galimybės nuvykti į seniausią pasaulyje kino festivalį, kuris vyks Venecijoje, rugpjūčio 28 – rugsėjo 7 d.

 

Nuo 2017 m. vykstantis „European Film Challenge“ europietiško kino mylėtojams siūlo galimybę aplankyti Berlyno, Kanų ir Venecijos kino festivalius. Vienas pagrindinių tikslų – skatinti domėjimąsi Europos kinu ir žiūrėti filmus per legalias platformas. Norintiems laimėti kelionę į Veneciją, reikia legaliai peržiūrėti 10 Europos šalyse sukurtų filmų, kelti nuotraukas į iššūkio puslapį ir pasidalinti bent viename iš socialinių tinklų, pridėjus žymę #europeanfilmchallenge. Oficialioje organizatorių svetainėje bei „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose skelbiami filmai arba peržiūrų platformos, už kurias dalyviai gali rinkti papildomus taškus.

 

Projekto įgyvendinimui Lietuvoje, Latvijoje, Suomijoje, Serbijoje, Kroatijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje bei Ispanijoje skirta ES programos „Kūrybiška Europa“ MEDIA schemos „Europos kūrinių populiarinimas internete“ dalinė finansinė parama. Lietuvoje projektą remia Lietuvos kultūros taryba (LKT).

 

Registracija ir daugiau informacijos: https://europeanfilmchallenge.eu

 

Žymos:
Rengėjų inf.,